Ani umělá inteligence a roboti nenahradí pohyb. Ten je pro děti nejdůležitější, ví v největším zábavním parku na Vysočině




Robinson Jihlava je v devátém roce svého fungování a za tu dobu se dostal do povědomí zákazníků v celém Česku. Tak jako každý rok, i letos chystá novinky. A nebojí se ani technologické budoucnosti. "Asi bude víc virtuálních vymožeností, robotů, ale děti milují pohyb a ten jim musíme neustále nabízet a pak bude všechno v pořádku," dívá se na technologický pokrok vcelku pragmaticky zakladatel a provozovatel jihlavského zábavního parku Robinson Jaroslav Hrdlička. Právě i v technologiích se areál snaží jít s dobou.

Do kolikáté sezóny letos Robinson Jihlava vstupuje? 
Robinson zahájil provoz v srpnu roku 2015, takže letos je tady už 9 let.

Když porovnáte Robinson na svém startu a nyní, jaký rozdíl Vás napadne jako první? 
Myslím že největší posun za tu dobu byl v tom, že jsme se naučili naslouchat našim návštěvníkům a dále se snažit, aby u nás byl každý spokojený. Za těch 9 let se stal Robinson populární v celé ČR a my už nemusíme tolik tlačit na reklamu, ale o to větší je to závazek, zvláště pro návštěvníky z daleka, kteří porovnávají kvalitu služeb podobných parků.

Jaké novinky si připravil Robinson pro své návštěvníky na letošní sezonu? 
Letos chystáme na zahrádce kavárny Budík novou pergolu pro krásné posezení na zahrádce a k tomu nové venkovní dětské hřiště ve spolupráci s Mirakulem. 

Už dříve byly úvahy o lanovém parku s lanovkou přes řeku. Jak daleko jsou tyhle plány? 
Lanovku přes řeku jsme měli pouze jeden rok na festivalu Robinson, ale už jsme od toho upustili. Nebylo to bezpečné a to je pro nás zásadní. Raději stavíme Slámovou loď a další atrakce.

Vloni začal vycházet kreslený komiks Robinson, jaký je na něj ohlas, jak se ujal? Bude vycházet i letos? 
Komiks Robinson je opravdu nevšední a krásná záležitost pro děti i starší. Vychází každé 3 měsíce a celkem bude 12 dílů. Je to nádherný, napínavý, dobrodružný příběh a já sám se vždy těším na další díl. Teď zrovna vychází 4. díl. Autor Petr Kopl je jeden z našich nejlepších český komiksových kreslířů a jsme za jeho spolupráci moc rádi. Komiks se prodává asi v 200 vybraných obchodech v celé ČR a zajemci ho mohou objednat i na našich stránkách. https://www.robinsonjihlava.cz/zabavni-park/nase-nabidka/komiks

Bude i letos letní festival v okolí zábavního parku? V jakém datu a můžete už přiblížit hlavní lákadla? 
Ano tato tradice zůstává a letošní termín je 25. srpna a celý areál kolem Robinsonu ožije od 13 hodin. Bude oblíbená slámová loď, autíčka, skákadlo, nafukovačky a také soutěže o ceny, hudební a taneční vystoupení. 

Vstupné na letní festival bude opět zdarma? 
Ano zdarma. 

Dá se říct, že i zábava pro děti v zábavních parcích podléhá módním trendům? Kam se svět zábavy pro děti vyvíjí? 
Svět zábavy se vyvíjí do 3D her, které jsme také v parku již měli, ale rozhodli jsme se, že nechceme jít tímto směrem a rádi bychom, aby se děti u nás pohybovaly, skákaly a nekoukaly do brýlí.

Čerpáte inspiraci třeba i v zahraničí, případně kde? Co takový Disneyland. Legoland a podobné obří parky, byl jste v nich a čerpáte z této inspirace? 
Než jsme park stavěli, tak jsme projeli i s dětmi většinu parků v zahraničí. Vzali jsme jen to co se líbilo dětem. A funguje to. 

Tématem moderní doby jsou mobilní telefony a svět internetu versus dětský svět. Je to protiklad, nebo je podle vás správné, že se v současnosti prolíná? 
My se snažíme, aby si od těchto věcí děti u nás odpočaly a také to dělají a naopak rodičům se snažíme zpříjemnit pobyt třeba dobrým připojením na internet, dále mají možnost využít masážní křesla nebo naší skvělou kavárnu Budík. 

Troufnete si odhadnout, jak bude vypadat dětská zábava za dalších deset, dvacet let..? 
Asi bude víc virtuálních vymožeností, robotů, ale děti milují pohyb a ten jim musíme neustále nabízet a pak bude všechno v pořádku. Jsem optimista a věřím, že naše děti moderní dobu zvládnou. S námi to už bude horší :) 

Máte osobně sen, který byste rád s Robinsonem docílil? 
Ano, chci abychom v Robinsonu neměli ani jednoho nespokojeného zákazníka a jen veselé a vysmáté děti. 

Rezervační systém Citydiář od City.cz využívá Robinson od svého začátku. V čem vnímáte jeho výhody a přednosti? 
Především v automatizaci, která nám usnadňuje hodně práce a vytváří nám v objednávkách a rezervacích pořádek. Od dárkových poukazů do Robinsona, tak do kavárny Budík, po rezervaci vstupu, prodej komiksů, příměstských táborů, plánování a rezervace narozeninových oslav a to vše na našem webu pro návštěvníky z pohodlí domova. Bez toho si naší práci už nedovedu představit. 

Co chystáme nového v naší spolupráci?
Především nové odbavování poukazů, kdy návštěvník s qr kódem už nebude muset čekat na recepci a může se sám odbavit u turniketu. :)


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: