Létající plachetnice a tajemný ostrov Robinson. Nový komiks přináší radost ze zábavního parku i domů




Radim a Radka jsou dvojčata a mají psa Robíka. Žijí sami s maminkou a jedné noci narazí do jejich domu veliká létající plachetnice, která je odveze na tajemný ostrov Robinson plující v oblacích. Děti se vydávají na záchrannou misi, protože je toto kouzelné místo v ohrožení. Tak začíná děj komiksu, který začal vydávat Rodinný park Robinson. Jak prozrazuje v rozhovoru pro City.cz Jaroslav Hrdlička, ředitel největšího zábavního parku na Vysočině, komiks propojí fiktivní příběh s prostředím zábavního parku.

Jak vlastně vznikl nápad, začít vydávat komiks Robinson?           
To napadlo mého syna Martina, který je grafik a muzikant. Spojení nové image Robinsonu s komiksovým kreslířem Petrem Koplem se myslím povedlo a má směr. 

Autorem komiksu je Petr Kopl, jak na tuto spolupráci došlo? Jedná se o první společný projekt? 
Ano je to první projekt a už začínáme spolupracovat i na jiných. Dříve jsme vydávali časopis Robinson, kde byl krátký komiks, který nakreslila dcera Aneta a chtěli jsme na to navázat.

Půjde o pokračování jednoho příběhu s hlavním hrdinou, nebo bude každé číslo zcela jiné, včetně postav komiksu? 
Bude to příběh na pokračování, avšak každý sešit bude uzavřená epizoda.

Má komiks hlavního hrdinu a jak se jmenuje? Můžeš ho trochu představit a nastínit děj? 
Radim a Radka jsou dvojčata a mají psa Robíka. Žijí sami s maminkou a jedné noci narazí do jejich domu veliká létající plachetnice, která je odveze na     tajemný ostrov Robinson plující v oblacích. Děti se vydávají na záchrannou misi, protože je toto kouzelné místo v ohrožení. Cestou se dozví hodně o  sobě a o tajemství, které obestírá jejich vlastní rodinu.

Váže se příběh nějak k prostředí rodinného parku Robinson v Jihlavě? Je do něj děj umístěn, nebo kde se příběh odehrává?
No jasně! Konkrétní lokace, kde budou děti zažívat dobrodružství, jsou záhadným způsobem přeneseny přímo do zábavního centra. Aby autor komiksu Petr Kopl nasál atmosféru, dost často do Robinsona chodí a nechá se ostrovem inspirovat. Tak jen aby nebyly děti překvapené, až ho tam potkají na klouzačce. :)

Kolik plánujete dílů? Je třeba v úvaze pilotních 10 čísel apod. a pak se uvidí, nebo je už rozplánována delší časová osa? 
Hlavní příběh se bude odehrávat ve 12 číslech a bude ukončený. Pokud bude ale komiks úspěšný, nebudeme se bránit dalším pokračováním.

Komiks bude vycházet jak často? A v jakém nákladu? 
Vycházet bude zhruba čtvrtletně a náklad se bude měnit podle zájmu. První vydání má 5 tis. výtisků.

Jak jej lze objednat? 
Komiks lze zakoupit přímo v Robinsonu, nebo objednat na našich stránkách.

Bude možné sehnat zpětně i starší čísla komiksu? 
Samozřejmě!

Jsou i další plány, které na komiks navazují a rozvíjí novou součást "brandu"? Např. plyšový maskot v podobě hlavního hrdiny apod… 
Ano, právě jsme dokončili první část interaktivní hry v Robinsonu, která je z komiksového světa. Házením míčků, určíme, kterou mouchu má chameleón sníst. :) Dále Petr Kopl pomaloval náš bufet v Robinsonu a tak návštěvníci mají lepší informace o produktech.

Představení Petra Kopla, autora komiksu

Petr Kopl (* 2. června 1976 Třebíč) je český komiksový kreslíř věnující se zejména specifickému stylu kresby zvané cartooning. Je znám hlavně komiksovou adaptací viktoriánské literatury, kterou shromažďuje v sérii knih Viktoria Regina, a komiksovými stripy Štěky Broka Špindíry, které byly vydány i knižně.

Ilustroval také sérii Kouzelný Atlas "Putování časem" od Veroniky Válkové a téměř 40 knih, z velké části učebnic jazyků pro děti. Je také grafikem, příležitostným žurnalistou, scenáristou a hercem.

V květnu roku 2020 bylo oznámeno, že Petr Kopl obdrží v listopadu téhož roku medaili Kraje Vysočina. V červnu roku 2021 proběhlo opožděné předání, kdy obdržel Skleněnou medaili Kraje Vysočina. Zdroj: Wikipedie


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: