VIDEO: "Covid je prevít, ale zatím jsem ho asi neměl. A to jsem hypochondr," říká šéf Robinsonu a těší se na otevření




Jen vyčkávat na lepší časy? V jihlavském Rodinném parku Robinson renovují a vylepšují co to jde. A připravují akce na léto, kdy, jak šéf největšího zábavního parku na Vysočině věří, už bude mít Česko tu nejhorší část pandemie za sebou. Plány na znovuotevření Robinsonu prozradil v rozhovoru pro City.cz jeho provozovatel Jaroslav Hrdlička, přezdívaný Jarda Hypochondr.

Česko ještě není z nejhoršího venku, co se týče situace s Covidem, jak zatím situaci přestál Robinson? 

Přesto, že doba je velice zlá a Robinson už je téměř rok zavřený, tak to ustojíme i když ztráty budou veliké. Největší problém je v tom, že ještě pořád není vidět světlo na konci tunelu, ale věříme, že v létě už pojedeme naplno.

Promítla se nějak situace i u personálu? 

Náš personál se skládá z větší části z brigádníků a nevím, kdo z nich bude po otevření parku volný a vrátí se zpět. Stálé zaměstnance si držíme po celou dobu pandemie. 

Co říkáte na uzavření venkovních dětských hřišť, v souvislosti s pandemií? A jak vůbec celou situaci vnímáte? 

V této situaci, ve které se nacházíme dnes, kdy jsme ve zvládání pandemie nejhorší na světě, je logické, že se musí dělat tvrdá opatření. Já jsem toho názoru, že se měl udělat už dávno úplný tvrdý lockdown na tři týdny nebo na měsíc, než se s tím prát víc jak půl roku. Vyšlo by to levněji a zachránilo by to hodně lidských životů.

 

Prodělal jste Covid a necháte se očkovat? 

Covid je prevít a nikdo neví, jestli ho měl nebo jestli ho v příštích dnech nesejme. Jelikož jsem hypochondr, tak se mě chytí všechno, ale tohle jsem asi neměl. Dcera a brácha si tím už prošli. Očkovat se určitě nechám, ale tím tempem, jak probíhá vakcinace, tak nevím jestli se toho dožiju.:)

Robinson stojí v Jihlavě 6 let. Když se otevíral, napadlo Vás v plánech, že by se mohlo někdy něco podobného přihodit, jako je takovéto plošné uzavření podniků? 

To, co se děje poslední rok, nikdo nečekal. Mám kamarády, co se v březnu minulého roku zadlužili a začali podnikat. Už to vzdali a jsou v dluhové pasti. Robinson stoji od roku 2015 a naštěstí nejhorší snad máme za sebou. 

Připravujete nějaké novinky, či využili jste nějak situaci třeba k údržbě, rekonstrukci, novým atrakcím? 

Ano, pracujeme neustále na vylepšení parku. Horolezci vyčistili stropy, renovovali jsme autodrom, potáhli lavice, udělali nový web, kde najdete rezervační formuláře na vstup, dárkové poukazy, příměstské tábory a další. Prostě makáme. Kde já to jen slyšel? :)

A co kavárna Budík? Jak ta se drží? Funguje alespoň jako výdejní okénko s rozvozem? Nedávno jste spustili možnost zakoupení poukazů….

Jelikož je kavárna součástí Robinsonu, nevyplatilo by se okénko otevřít. Máme radost, když si naši zákazníci koupí na našem webu dárkový poukaz do CaféBudík a moc se těšíme, až bude zase plná zahrádka, jak tomu bylo loni v létě. 

Přesto je sympatické, že i přes mizernou dobu se díváte dopředu a plánujete na léto. Prozradíte, co chystáte na léto? 

Ano, chystáme na léto příměstské tábory, o které je veliký zájem a také připravujeme na 21. srpna festival Robinson. Je to pokračování oblíbeného festivalu, který se jmenoval Den pirátů.  Tento dětský festival je plný atrakcí, vystoupení, dobrot, soutěží a koncertů. Prostě den pro celou rodinu. 

Kde půjde na festival koupit vstupenky?

Už je zahájen předprodej na našem webu www.robinsonjihlava.cz. 
Tam si mohou zájemci pohodlně vstupenky zakoupit, aniž by je museli někde vyzvedávat nebo tisknout. U vstupu stačí ukázat vstupenku v mobilu. Jelikož je kapacita omezena, tak neváhejte. Začínáme předprodej na 99 Kč a postupně se zvedne na 199 Kč.   

Co byste na této akci obzvlášť vyzdvihl a na co lidi pozval? 

Na parádní oblíbenou slámovou loď, bludiště, lávku nad vodou a spousty vystoupení a pamlsků. Součástí vstupného je i časová vstupenka do Robinsona.

A jak to bude v případě, že akce nakonec nebude kvůli rozhodnutí vlády moci proběhnout? 

V případě zrušení akce z důvodu pandemie, budeme celé vstupné vracet. 

Souběžně s provozováním Robinsonu se věnujete i moderování v rádiu. Co vás na tom těší a motivuje? Je to pro vás třeba ventil z podnikání? 

Jo, přesně tak. Ne jen moderování, ale i skládání nových písniček a koncertování. Mám rád lidi a když se mi podaří je rozesmát nebo roztleskat, tak je to krásný pocit. 

Projevuje se nějak aktuální situace ve společnosti i  písničkách na přání, které moderujete? 

Posluchači jsou stále u přijímačů a to mě těší, ale moderátoři se díky covidu divně střídají, aby se navzájem nenakazili. Já vysílám teď 14 dní v kuse každý den od 12:05 do 12:55 a pak mám zase 14 dní pauzu. Moc se těším na letní vaření a grilování, kdy jezdíme s Českým rozhlasem téměř každý víkend o prázdninách a já si vymýšlím recepty a vařím, griluju a míchám a pak mám velkou radost, když to všem chutná.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: