Užijte si večer v jihlavském divadle, odkud se prý nechtělo ani císaři Františku Josefovi I.




Jen brambory a kamení? Kdeže! Vysočina umí překvapit. A to třeba i v kultuře. Důkazem je také historie divadelnictví v Jihlavě. V budově divadla na dnešní Komenského ulici baví herci diváky už bezmála 200 let.

Za kamenné divadlo vděčí Jihlava varšavskému rodákovi. Podnikatel Johan Okonski koupil zchátralou budovu někdejšího konventního kostela kapucínů svatého Františka v roce 1849.

K velkému překvapení Jihlavanů záhy změnil svůj úmysl využít ji pro podnikatelské účely a rozhodl se na jejím místě postavit konečně důstojný divadelní stánek pro tehdy 21 tisícové město.

A divadlo mělo úspěch. 

Traduje se dokonce, že když 6. listopadu 1866 navštívil veseloherní představení v jihlavském Městském divadle císař František Josef I., oproti svým zvyklostem vydržel na představení až do konce.

Na tuto tradici v dnes v krajském městě Vysočiny navazuje na stejním místě v Komenského ulici Horácké divadlo. To funguje už přes 80 let a na zájem diváků si divadelníci rozhodně nemohou stěžovat.

Vstupenky na představení bývají často vyprodána na dlouho dopředu. Jak rezervovat do Horáckého divadla vstupenky, se dozvíte zde.

Na představení, označené v programu divadla "Výhoda Citykarty", se vztahuje zvýhodněné vstupné - 30% sleva, kterou je možné uplatnit po předložení Citykarty v pokladně divadla.




Horácké divadlo Jihlava patří k nejstarším českým divadelním institucím v zemi, bylo založeno v roce 1940. Je zvykem představovat ho jako repertoárové...

 Benefit: Na představení, označené v programu divadla "Výhoda Citykarty", se vztahuje zvýhodněné vstupné - 30% sleva, kterou je možné uplatnit...

+420 567 161 000




Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: