2300 Kč


Příměstské kempy budou učit děti zodpovědnosti a samostatnosti




Ve vlajkovém městysi Luka nad Jihlavou vznikl tento rok zcela unikátní příměstský kemp pro děti.

Stojí na celkem šesti pilířích jako je udržitelnost, kreativita, minimalismus, rovnocennost, ekologie a hodnota. Jeho cílem je vytvářet na Vysočině komunitu lidí, ve které budou všechny děti rovnocenným partnerem organizátorů.

Hlavou celého konceptu netradičních kempů je organizátorka Lada Salátová, která se dětem aktivně věnuje už roky. “Chtěli jsme vytvořit příměstské tábory, které nebudou jen zaplácnutím volného času. Máme kemp na letní prázdniny, který bude děti bavit, naplňovat, rozvíjet, nenásilně učit a hlavně - bude pro ně zážitkem,” přiblížila Lada Salátová.

Hlavními tématy pro tento rok jsou Láska, Prstem po mapě, Pohádkoland, Harry Potter nebo Pohyb nás baví. Díky propojení osobních, sportovní i pracovních zkušeností kempy umožní každému z dětí získat nejenom nové zážitky, ale také vědomosti. “Naučíme děti rozlišovat kvalitu od kvantity, třídit odpady formou her nebo jíst zdravěji. I proto jsme navázali spolupráci se Scuk.cz. což je farmářská tržnice online. Budeme mít svačinky formou obloženého stolu, kde si každé dítě vezme, na co má chuť a obslouží se tak samo,” informovala organizátorka.

Dalším netradiční aktivitou na zážitkových kempech v Lukách je to, že každé dítě donese na kemp hračky, se kterými už si nehraje nebo které už jsou rozbité. “Hodně hraček se dá renovovat nebo mohou zaujmout jiné dítě na kempu a tak se společně naučíme udržitelnosti. To všechno jsou malé velké kroky k šetření naší planety,” naznačila teta Lada, jak budou děti hlavní organizátorce říkat.

Na příměstský kemp do Luk je možné své dítě přihlásit online zde. Děti budou většinu času pobývat venku v přírodě, ale zázemí budou mít v místním stacionáři v Lukách nad Jihlavou.


Ambicí skupiny P-TEAM je posouvat společnost, a to směrem k otevřenější budoucnosti. Dílčím cílem je vytvářet a podporovat aktivní komunity lidí, které...

+420 724 935 533



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: