Užijte si letos dovolenou hezky Moravsky. Plnou zážitků a vína



 29. 04. 2020

Víno je oblíbeným nápojem snad po celém světě. První důkazy o výrobě vín pochází z období před sedmi tisíci lety. To samo o sobě svědčí o tom, že víno bylo, je a nejspíš i bude oblíbenou součástí každé doby.

Pokud stejně jako mnoho dalších milujete vůni a chuť dobrého vína a k tomu byste rádi přidali nějaký skvělý zážitek. Zkuste navštívit malebný vinný sklep s ubytováním. 

Jak a kde si užít skvělé víno

Jdete navštívit vinný sklípek poprvé? Návštěva sklípku je příjemným zážitkem nejen pro opravdové fajnšmekry, ale i pro úplné laiky.

Možná jste doteď víno pili jen s rodinou a přáteli u sebe doma. Ale letos jste se rozhodli spojit si příjemnou atmosféru u vína s letní dovolenou. 

Kam a kdy vyrazit

Jižní Morava je svým vínem známá nejen u nás, ale po celém světě. Jednou z nejkrásnějších vinařských oblastí je okolí Lednicko-valtického areálu, Pálava nebo okolí Mikulova. Najdete zde nejen krásné vinice, ale také přátelské a zkušené vinaře. 

Každý rok zde v červenci a srpnu probíhá celá řada akcí spojených s vínem. Akce vás zavedou k nejlepším vínům v okolí a budete mít možnost degustovat různé druhy. 

Kde sehnat ubytování

Pokud si přejete na pár dní úplně zapomenout na svět, možná trochu díky vínu ale i atmosféře vinařské oblasti, zkuste jednu z oblíbených možností dnešní doby. Mnoho sklípků totiž nabízí spolu s konzumací vína také ubytování. To poskytuje mnoho výhod.

Nemějte obavy, ubytovací pokoje nejsou ve sklepě. Často to bývá patro s koupelnou přímo nad sklípkem nebo kousek od něj. 

To vám poskytne soukromí. A po večerní ochutnávce vín se určitě bude hodit, že to máte do postele jen pár kroků. Součástí ubytování bývá snídaně nebo ochutnávka místních dobrot.

Závěrem...

Jestli jste teď dostali chuť na víno, tak se vám nedivím. Nebojte se tedy zkusit něco nového a možná budete překvapeni, co všechno můžete zažít i tady u nás v Česku!


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: