D1 u Velkého Meziříčí byla zavřená kvůli demolici mostu ke sjezdovce a rozhledně



 04. 05. 2019

/AKTUALIZOVÁNO/ Od sobotní sedmé hodiny večer začala úplná uzavírka dálncie D1 u Velkého Meziříčí z důvodu demolice mostu. Most, překlenující D1, přes který vede silnice ke sjezdovce a rozhledně na Fajtově kopci, v noci na neděli padl k zemi. Dálnice byla znovu průjezdná od nedělní osmé hodiny ráno.

Dělníci v noci na neděli měli za úkol zbourat starý most nad dálnicí. "Jedná se o původní nadjezd, který byl postaven spolu s dálnicí D1 na konci 70. let. Nový nadjezd postaví ještě před koncem letošní stavební sezony," uvádí ŘSD na webu novaD1.cz.

Páteřní cesta z Brna do Prahy tak z toho důvodu byla až do nedělní deváté hodiny ráno uzavřená v obou směrech D1. A to mezi sjezdem Exit 141. a 146. kilometrem u Velkého Meziříčí. Doprava byla po dobu uzavírky od sobotní sedmé hodiny večer do nedělní deváté hodiny ráno svedená po silnici druhé třídy II/602 a tranzitní doprava povede Velkým Meziříčím, kde byly i vypnuté semafory. 

Demolice mostu ani uzavírka a svedení dopravy na objízdnou trasu si nevyžádaly žádné komplikace. 

Už v sobotu od jedné hodiny odpoledne na dálnici probíhaly přípravné práce, které tak přinesly dopravní omezení. Auta ve směru na Brno projely dvěma jízdními pruhy a na Prahu pouze jedním pruhem. Stejné omezení pak čeká řidiče i v neděli po znovuzprůjezdnění dálnice. 


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: