OBRAZEM: Kalamita Benjamin zpřetrhala vedení, tisíce míst jsou bez elektřiny



 10. 01. 2019

S desítkami poruch v rozvodné elektriké síti se potýkají energetici z ČEZ Distribuce. Jen do čtvrtečního poledne evidovali na osmadvacet poruch vedení vysokého napětí a další poruchy na napětí nízkém. Po středeční kalamitě, která odřízla na deset tisíc domácností od elektřiny se ani ve čtvrtek stav příliš nezlepšil.

Bez elektřiny bylo ještě i ve čtvrtek po poledno zhruba 6 tisíc odběrných míst. "Daří se nám připojovat zpět k distribuční soustavě další odběratele. Bohužel v horských oblastech stále sněží a v průběhu dne přibývají další poruchy," uvedla mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

K hlášení poruch mohou všichni využít bezplatné linky 800 850 860. Informace o poruchách zveřejňuje ČEZ Distribuce také na www.cezdistribuce.cz  

Energetici obnovili dodávky elektřiny na Chomutovsku v oblasti Kovářská a Kryštofovy Hamry a také ve středních Čechách na Benešovsku již svítí - tam evidovali poruchy ve čtvrtek během dopoledne. 

Po poledni servisní týmy v terénu zaměstnaly poruchy především na Děčínsku, Jablonecku, ale také Chrudimsku. "Kalamitní stav ve třech okresech, Jablonec nad Nisou, Semily a Děčín, stále trvá," uvedla mluvčí.

V terénu byla ve čtvrtek přes den stovka pracovníků poruchových čet i subdodavatelských firem. "Na odstranění následků sněhové kalamity Benjamin dále pracují desítky pracovníků dispečinku i distribučního call centra. To již odbavila od úterních 14 hodin 8,5 tisíce hovorů," dodala Holingerová. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: