Husté sněžení trápilo řidiče, na dálnici D1 havarovalo v jednom místě šest aut



 03. 01. 2019

Chladné, avšak jinak klidné čtvrteční ráno slibovalo i klid v dopravě. Ten však dlouho nevydržel. Už v průběhu dopoledne padající sníh komplikoval dopravu na mnoha místech České republiky. Na 150. kilometru dálnice D1 policisté varovali před sněhovou bouří a apelovali na řidiče, aby byli obezřetní. Odpoledne dálnici ve směru do Brna na Vysočině zastavily nehody.

Předposlední pracovní den prvního lednového týdne začíná pozitivní zprávou. Nejen blízkost pátku potěší. Hlavně řidiči totiž zatím projíždí napříč celou Českou republikou bez komplikací. 

S hustým sněžením se však v průběhu čtvrtka začal komplikovat i provoz. Na 131. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno ve čtvrtek ve stometrovém úseku postupně havarovalo šest aut, z toho čtyři osobní. 

Nehody se ale obešly bez zranění a dálnice je průjezdná. 

„Na 150. kilometru je sněhová bouře. Zpomalte!" varují policisté na Twitteru.

Meteorologové na čtvrtek předpovídali husté sněžení. A to se jim vyplnilo. 

„Zpočátku oblačno až polojasno a místy sněhové přeháňky. Postupně zataženo až oblačno a na většině území sněhové přeháňky, na horách četnější,“ hlásí web Českého hydrometeorologického ústavu.

Denní teploty se budou pohybovat pod nulou, místy mohou klesnout až k minus sedmi stupňům. Doprovázet je bude také silný vítr s nárazy. Ve vyšších polohách lze očekávat tvorbu sněhových jazyků.

V noci ze čtvrtka na pátek teploty ještě poklesnou, vítr by se však měl postupně zklidňovat.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: