Hasiči pomohli Čechovi ve Francii. Rychlým jednáním mu zachránili život



 23. 11. 2018

Bolest na hrudi a necitlivá ruka. Tyto příznaky hlásil český řidič dispečinku své firmy, když se nacházel na území Francie. Neuměl francouzsky, a tak spoléhal na pomoc druhých. Té se mu opravdu dostalo. Život mu zachránili hasiči, kteří včas přivolali pomoc.

Volání o pomoc řidiče, který se právě nacházel v Brignais nedaleko Lyonu ve Francii, mohlo být tím posledním, které český šofér v životě uskutečnil. Naštěstí se k němu pomoc dostala včas. 

Zástupce české firmy se v noci o půl třetí obrátil na tísňovou linku hasičů s prosbou o pomoc řidiči náklaďáku, který je právě ve Francii. Dispečinku uvedl přesnou polohu muže a telefon na něj. 

„Protože dosud neexistuje přímý kontakt na operační středisko hasičů či jiných záchranných složek ve Francii, pracovníci dispečinku moravskoslezských hasičů informovali generální ředitelství hasičů České republiky,“ popisoval mluvčí Petr Kůdela.

Nejvyšší hasičský orgán kontaktoval ministerstvo zahraničí, které se obrátilo na francouzské velvyslanectví ve Francii. To zařídilo vyslání sanity pro českého řidiče. Tím mu také zřejmě zachránilo život. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: