Praha přivítá elitu. Florbalové mistrovství světa mužů se do Česka vrací po 10 letech




Bez přehánění lze hovořit o sportovní akci roku v České republice. Florbalové mistrovství světa je výjimečnou událostí. Do pražské O2 arény přijede to nejlepší, co světový florbal nabízí. České fanoušky však zajímá hlavně domácí výběr. Ten pod vedením Fina Kettunena myslí na medailový zisk. A spolu s tím i na rekord v počtu diváků.

Již potřetí v historii se do České republiky sjedou nejlepší florbalisti z celého světa. Desetiletá perioda byla dodržena i v tomto případě. Dost možná také naposledy, neboť snahou mezinárodní florbalové federace je rozšíření tohoto sportu do celého světa.

V roce 1998 šampionát hostila Praha spolu s Brnem. V té době znal tenhle sport, který k nám přišel ze severu Evropy, málokdo. Češi za minimálního mediálního zájmu obsadili šestou příčku.

O deset let později v roce 2008 vrcholil florbalový boom. Sport s děrovaným míčkem čím dál víc ovládal hodiny tělesné výchovy ve školách a tlak „zespoda“ začal vytvářet nejen mnohem lepší podmínky pro mediální prezentaci, ale také zdravé podhoubí pro budoucí generace.

Turnaj hostila Praha spolu s Ostravou. Poprvé se akce podobného formátu dostala do největší české arény - O2 arény v Praze. Češi tehdy smolně skončili čtvrtí.

Uplynulo dalších deset let a florbal patří neodmyslitelně k televizním sportům. Z hlediska počtu mladých sportovců je druhý za fotbalem a touží nejen po překonání diváckého rekordu, ale také po zisku medailí.

„Náročné přípravy pomalu vrcholí. Nejen já, ale celý organizační tým šampionátu se těšíme na to, až turnaj odstartuje. Věřím, že nejen domácím fanouškům ukážeme, že Česká republika je tím pravým místem pro konání tak velké akce, jakou je mistrovství světa. Touto cestou tedy zvu všechny do O2 arény. Mají jedinečnou možnost vidět na vlastní oči absolutní světovou elitu,“ lákala Denisa Franzeová z Českého florbalu.

V republikové metropoli se krom českého výběru představí také úřadující mistři z Finska, nejlepší tým historie Švédsko, tradičně největší medailový soupeř našeho týmu Švýcarsko, dále také Německo, Lotyšsko, Dánsko, Norsko, Austrálie, Estonsko, Polsko, Thajsko, Kanada, Slovensko, Singapur a Japonsko.

Šampionát odstartuje 1. prosince. Jméno mistrů světa bude známé 9. prosince.

Vstupenky jsou k dispozici v prodejní síti.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: