FOTO: U Lipníku se z barelů rozlilo na dálnici lepidlo, dopravu řídili policisté



 13. 09. 2018

Vyklopené barely a z nich unikající lepidlo zastavily ve čtvrtek před polednem dálnici D47 u Lipníku nad Bečvou. Lepivý roztok museli z dálnice odstranit hasiči.

Na místo ve čtvrtek po půl dvanácté vyjeli hasiči z Lipníku nad Bečvou a Přerova, kteří po příjezdu zjistili, že z nákladního automobilu, který převážel několik kubíkových barelů, se za jízdy devět uvolnilo a spadlo jak na vozovku, tak do příkopy. 

"Barely se pádem poškodily a převážená látka unikala ven. Podle přepravních dokumentů by látka neměla být nebezpečná pro zdraví obyvatel ani pro životní prostředí a mělo by se jednat o druh lepidla," uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči lepidlo seškrábli ze silnice a postupně ho vodou omývali. "Velitel zásahu si na místo vyžádal pracovníky životního prostředí a také profesionální hasiče z Olomouce s technickým automobilem, který bude poškozené barely převracetm" uvedla ve čtvrtek odpoledne mluvčí hasičů.

"Doprava na místě není uzavřena, je řízena kyvadlově," uvedla po 13. hodině mluvčí hasičů.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: