Staré dalekohledy pomohu dětem v Indonésii, lidé je mohou věnovat v českých zoo



 29. 04. 2018

Nepoužívaný dalekohled, který leží někde na dně skříně, může pomoct indonéským dětem i přírodě. V rámci kampaně Silent Forest jej využijí při zapojení se do výukových programů zaměřených na ochranu životního prostředí.

V Česku je možné dalekohledy přinést do patnácti zoologických zahrad, a to v Liberci, Ústí nad Labem, Děčíně, Zooparku Chomutov, Plzni, Jihlavě, Hluboké, Brně, Hodoníně, Olomouci a Ostravě. Ponechat je lze u vstupu do ZOO.

„Školáci dalekohledy dostanou prostřednictvím sítě ekologických center po celé Indonésii. Nezisková organizace, která je rozdává, již několik let vzdělává místní děti a pomáhá zvyšovat jejich povědomí o přírodě a udržitelném rozvoji. Bojuje také proti pytláctví a nelegálnímu odchytu původních druhů zpěvných ptáků,“ komentoval účel akce Tomáš Ouhel ze Zoologické zahrady Liberec, která dočasně organizaci předsedá.

Kampaň se zaměřuje především na šest druhů - krasku krátkoocasou jávskou, loskutáka velkého, majnu Rotschildovu, sojkovce dvoubarevného, bulbula korunkatého a šámu bělořitou.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: