Cestující zapomněl v autobusu igelitku a v ní 190 tisíc. O peníze ale nepřišel



 12. 03. 2018

Dobří lidé existují. Jedním z nich je i řidič František Bortel, který vozí cestující na trase Jindřichův Hradec - Slavonice. Na konečné našel v autobuse zapomenutou igelitku se skoro dvěma sty tisíci. Jakmile se o ně přihlásil nešťastný muž, jemuž patřily, hned je dostal zpět.

Dobré srdce a slušné vychování prokázal řidič František Bortel. Když totiž na konečné zastávce jako obvykle kontroloval stav autobusu, nalezl zamotanou igelitovou tašku. Aby zjistil její obsah, otevřel ji a nestačil zírat. Bylo v ní ukryto skoro dvě stě tisíc korun, které byly připraveny na nové auto.

Řidič neváhal a hlásil nález na dispečink dopravní firmy s dodatkem, že pokud se majitel nepřihlásí, odnese finance na městský úřad. Poté co se ozval nešťastný muž, který peníze v autobuse zapomněl, došlo k setkání obou mužů. Řidič tašku jejímu majiteli předal. Ten nešetřil děkovnými slovy.

„Tento skutek dokazuje, že dobří lidé ještě nevymřeli a navíc pracují v naší společnosti, což nás nesmírně těší,“ dodal Petr Král z dopravní firmy Icom transport, v jejímž autobuse cestujícítašku s penězi zapomněl. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: