Josef Zimovčák projede městy s pelotonem cyklistů. Pro onkologicky nemocné děti



 03. 02. 2018

Devátý ročník charitativní akce Na kole dětem projede znovu městy. Peloton vedený účastníkem Tour de France na velocipedu Josefem Zimovčákem v červnu zamíří z Ostravy na tour zakončenou v Domažlicích.

Velkou cyklistickou osobnost mohou v sedle kola na vlastní oči spatřit lidé ve vícero městech. Josef Zimovčák, cyklistická osobnost, která na velocipedu zdolala všechny tři nejslavnější cyklistické podniky - Tour de France, Vueltu a Giro d´Italia, povede charitativní peloton, který odstartuje 30. května v Ostravě a skončí 9. června v Domažlicích.

Cílem akce s názvem Na kole dětem je pomoc onkologickým pacientům z řad těch nejmenších. Svou účastí ji mimo jiné podpoří uznávaný profesor Pavel Pafko. Zimovčákův tým urazí trasu dlouhou celkem 1215 kilometrů. Přidat se může každý, a to na libovolně dlouhý úsek.

Peloton zajede například i do Zlína, kde se představí i řada zlínských osobností, záštitu nad akcí převzal i tamní primátor. „Město Zlín je naším dlouhodobým a spolehlivým partnerem a za to jsme rádi. Obrovskou podporu cítíme i od samotného pana Adámka. Na jeho přístupu je poznat, že je lékař,“ poděkoval Josef Zimovčák.

Ve Zlíně bude akce spojena třeba také s programem na náměstí. Lidé se dozvědí informace o dárcovství krve či kostní dřeně. Zároveň proběhnou čtyři besedy na zlínských základních školách.

Pomoc projektu lze vyjádřit aktivní účastí na cyklotour, přispěním do kasičky na dobrovolné startovné, zakoupením trička či jiného předmětu spojeného s tour, případně přispěním na nadační konto či pouhým informováním známých. Každá pomoc je dle organizátorů velmi vítaná.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: