FOTO: O víkendu hořelo několik aut, nejméně dvě někdo zapálil úmyslně



 04. 12. 2017

Hasiči o uplynulém víkendu vyjížděli k požáru několika aut. Dva vozy v Královéhradeckém kraji navíc někdo zapálil úmyslně, v Moravskoslezském kraji zase kvůli technické závadě vzplál vůz na LPG. Požáry se obešly bez zranění. V neděli pak shořelo auto i v Olomouci, ani tam policisté nevylučují úmyslné zapálení.

Požár několika aut zaměstnao o uplynulém víkendu hasiče napříč republikou. Ten poslední je z noci na pondělí, kdy si požár dvou aut v Měníku na Novobydžovsku v Královéhradeckém kraji vyžádal škodu kolem 350 tisíc korun.

A vše nasvědčuje tomu, že požár někdo založil úmyslně. K plamenům šlehajícím z vozů tam vyjížděli hasiči do části Bydžovská Lhotka v pondělí sedm minut po druhé hodině ráno.

"Hořící vozidla byla od sebe vzdálena asi čtyřicet metrů. Po jejich uhašení ohledal místo události vyšetřovatel příčin požárů. Ten určil jako příčinu požáru úmyslné zapálení," uvedla mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Hasiči tam ukončili svou práci kolem čtvrté hodiny ranní a případ si převzala policie.

Za požár fiatů mohly technické závady
O víkendu hořely automobily také v Moravskoslezském kraji. V noci ze soboty na neděli tam napáchal oheň na autech škodu v desítkách tisíc korun. 

Nejprve v druhý prosincový den hořelo v Bruzovicích na Frýdeckomístecku. "Technické problémy fiatu přiměli jeho posádku zastavit na silnici za obcí Bruzovice a pak již jen bezmocně sledovat, jak zpod kapoty v přední části vyšlehly plameny a postupně zachvátily celý automobil," řekl k případu zastupující mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Marek Gašparín. 

 I když se jednalo o automobil jezdící na LPG, nedošlo k poškození nebo explozi nádrže na zkapalněný propan-butan. 

Druhý požár se odehrál ve Vřesině na Hlučínsku, kam hasiči vyjížděli v neděli pět minut před čtvrtou hodinou ráno.

"I tentokrát se jednalo o osobní automobil Fiat. Požárem byla zasažena přední pravá strana vozidla v motorovém prostoru," uvedl Gašparín.

U obou případů z Moravskoslezského kraje mohla za požár technická závada.

Úmyslné zapálení auta nevylučují ani policisté v Olomouci

Také v Olomouci v neděli hasiči museli hasit fiat, v části Nová ulice. Vůz Fat Fiorini při požáru celý shořel a škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun, požár se obešel bez zranění. 

I tam však policisté pracují s variantou úmyslného zapálení vozu. 

"K řádnému objasnění věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

V pondělí po čtvrté hodině ráno pak také hasiči likvidovali požár auta v Horní Kalné na Trutnovsku, kde auto vzplálo po nárazu do stromu. I tento požár vozu se podle mluvčí hasičů Martiny Götzové obešel bez zranění. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: