Nejlepší tuzemská amatérská golfistka bude první Češkou univerzitního týmu v USA



 17. 11. 2017

Osmnáctiletá Sára Kousková podepsala smlouvu s University of Texas v Austinu. Stala se tak oficiálně studentkou a získala stipendium na golfový program. V sezóně 2018 – 2019 posílí ženský golfový tým Texas Longhorns a stane se první českou golfistkou univerzitního týmu ve Spojených státech amerických.

Nadějná česká hráčka a reprezentantka národního týmu Česka odstartuje v srpnu další etapu své nadějné golfové kariery v amerických barvách.

Texas University v Austinu byla založena v roce 1881 a je jednou z největších veřejných univerzit v USA.

Má osmnáct kateder, na kterých studuje přes 50 tisíc studentů

„Už to, že univerzitním golfovým programem prošla třeba bývalá mužská světová jednička Jordan Spieth, je pro mě velkou inspirací,“ řekla plná očekávání Sára Kousková. 

„Vnímám to jako obrovskou příležitost, mým snem je hrát nejvyšší ženskou profesionální tour LPGA a univerzitní golf je jen dalším krokem ke splnění tohoto snu,“ uvedla Sára Kousková.

 „Moc se těším na svůj tým a nové prostředí, celoroční možnost dělat něco co mě stále nepřestává fascinovat.“

Nadšení z nové posily do týmu neskrývá ani kouč Ryan Murphy. “Neuvěřitelné. Sára bude první golfistkou z České republiky, která se připojí k našemu ženskému golfovému týmu. Má za sebou skvělou juniorskou kariéru a je aktuálně jednou z nejvýše postavených juniorek na světě,” vyzdvihl Murphy.

“Jakmile přijela do Austinu, hned jsme si jí s týmem zamilovali. Je to skvělá golfistka, velká osobnost a vynikající studentka,” dodal samou chválu. 

Sára Kousková je dlouholetou svěřenkyní největší golfové akademie v Česku. „Sáru už tři roky sledují desítky univerzitních amerických golfových týmů. Teď stojí před velkou výzvou růst jako osobnost, ale i jako sportovec,“ řekl ředitel akademie Tomáš Slavíček, který je na svou svěřenkyni velmi pyšný.

„Je to nejen velký osobní úspěch pro Sáru, ale také pro naši golfovou akademii a vlastně i celý český golf,“ dodal. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: