VIDEO: Policie dopadla zloděje aut, ukradli desítky octavií za nejméně 2 miliony



 06. 10. 2017

Policisté dopadli gang, který se na jihovýchodě Moravy specializoval na krádeže octavií. Ve Zlínském a Olomouckém kraji ukradli desítky aut se škodou nejméně dva miliony korun. Kriminalisté gang dopadli přímo v garáži ve Valašském Meziříčí.

Policejné razie se odehrála minulou neděli odpoledne, policie při ní ve Valašském Meziříčí zadržela čtyři muže a jednu ženu, mezi nimi i hlavu gangu, čtyřiatřicetiletého muže, který je ve vazbě. 

Toho policisté zadrželi s dalšími dvěma komplici přímo v hale při demontáži jedné z ukradených octavií, kterou ukradli v tentýž den ráno ve Zlíně. Dalšího komplice zadržela policie přímo doma, přičemž policisté provedli i domovní prohlídky. 

"Skupina osob má od počátku letošního roku na svědomí několik desítek krádeží aut a pokusů krádeží nejenom ve Zlínském kraji  - v okresech Vsetín, Zlín a Kroměříž, ale také v kraji Moravskoslezském a Olomouckém. Škoda byla prozatím vyčíslena na 2 miliony korun," uvedla mluvčí policie ve Zlínském kraji Lenka Javorková.

Podezřelí se vydávali krást v noci a zaměřovali se především na octavie dvojkové a jedničkové řady. Odcizená auta končila v průmyslové hale ve Valašském Meziříčí, který si muž, jenž celou skupinu řídil, společně se svojí přítelkyní za tímto účelem pronajal.

Tam pak ukradené vozy s dalšími zadrženými v co nejkratším čase demontovali a náhradní díly prodávali.  

"Čtyřiatřicetiletého muže z Valašského Meziříčí už kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže. V případě prokázání viny pachateli hrozí až osmiletý trest," dodala mluvčí policie. Vyšetřovatel podal podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval.

Obviněný už byl v minulosti za krádeže aut jednou trestán, z pětiletého výkonu trestu se vrátil v roce 2014. Ostatní zadržení muži, včetně přítelkyně obviněného, jsou vyšetřovaní na svobodě.   


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: