Policie na D1 u Jihlavy zadržela zásilku drog z Ostravy. Řidič byl pod vlivem



 18. 08. 2017

Jihlavští policisté na dálnici zadrželi dva mladíky se zásilkou drog mířící z Ostravy do Prahy. V autě, které řídil dvacetiletý mladík, nalezli nejrůznější druhy, od tablet extáze, přes hašiš, kokain až po marihuanu. Řidič byl navíc sám pod vlivem, hrozí mu pět let.

K odhalení vozu se zásilkou drog mířících z Ostravy do hlavního města, policisty v polovině minulého týdne přivedla kontrola volkswagenu passat na parkovišti u čerpací stanice na 112. kilometru dálnice u sjezdu na Jihlavu. 

Za volantem seděl dvacetiletý řidič. A když se policisté zaměřili na prohlídku vozu, zjistili že převáží nejrůznější druhy drog, a to několik desítek tablet extáze, hašiš, kokain a desítky gramů marihuany. "Zajištěné drogy budou podrobeny zkoumání na odborném policejním pracovišti," uvedla mluvčí policie v Kraji Vysočina Jana Kroutilová.

Řidič měl v autě navíc i pistoli, jak se ukázalo, byla plynová. "Tu kriminalisté také zajistili. Zbraň včetně zásobníku a nábojů bude podrobena odborné expertíze," dodala mluvčí policie.

A jak se navíc ukázalo, dvacetiletý šofér řídil pod vlivem drog. Řidiče i o rok mladšího spolucestujícího, který byl zákazníkem řidiče a kupoval si od něj marihuanu, policisté zadrželi. "Oba zadržení muži byli převezeni na oddělení policie v Jihlavě, kde byli umístěni do policejních cel," řekla Kroutilová.

„Dvacetiletý muž z Ostravska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl kriminalista Jiří Lysák. Obviněný mladý muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Dvacetiletý muž je nyní stíhán na svobodě. „Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal zástupce šéfa kriminalistů Pavel Krčál.

A protože řídil auto zdrogovaný, i z toho se bude zodpovídat. Druhý zadržený, devatenáctiletý mladík z Karvinska, byl rovněž ze zadržení propuštěn.

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: