FOTO: Kůň spadl do studny. Hasiči ho zachraňovali několik hodin



 26. 05. 2017

Vyprošťování koně, který spadl do studně, zabralo hasičům asi dvě hodiny. Na místě byl také veterinář. Záchranáři nejprve museli ze studny odčerpat vodu, odkopat část zeminy a rozebrat i kamennou stěnu, aby mělo zvíře únikový prostor. Nakonec ještě vykopali jámu a teprve pak se jim podařilo koně úplně osvobodit.

V Bolehošti spadl kůň do studny o průměru zhruba 120 centimetrů. Ve čtvrtek po druhé hodině na místo dorazili hasiči z Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Bolehošti, aby zvíře zachránili.

Zásah jim trval několik hodin a k události přijel i veterinář. "Ze studny museli hasiči nejprve kalovým čerpadlem odčerpat vodu. Pomocí bagru bylo nutné odkopat část zeminy, aby mohli kamennou tři metry hlubokou studnu rozebrat," popsala mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Alena Kuthanová.

Pak museli vykopat jámu, přes kterou mohli uvězněného koně vyprostit. "Po dvou hodinách se podařilo koně v pořádku pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhnout ven. Jednotky ještě místo vrátily do původního stavu a po páté hodině odpoledne odjely zpět na své stanice," uzavřela Kuthanová.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: