VIDEO: Hvězdu Sáblíkové vrátil zloděj i s dopisem. "Byl jsem opilý," kaje se v něm




Chodník slávy ve Velké Bíteši utrpěl újmu, když z ní zatím neznámý zloděj odnesl dlaždici s hvězdou rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. Ztracenou hvězdu však zloděj v úterý vrátil, i s omluvným dopisem. Policie, které po zlodějích stále pátrá, uveřejnila k případu video.

Chodník slávy ve Velké Bíteši na Žďársku zažívá svou chvilku potupy. Zatím neznámý zloděj z něj totiž o minulém víkendu odstranil hvězdu slávy rychlobruslařky Martiny Sáblíkové.

Hvězda z chodníku slávy na velkobítešském Masarykově náměstí zmizela v sobotu mezi půl druhou a půl třetí ráno.

A o tři dny později se hvězda z chodníku slávy objevila. "Někdo ji nechal pod hotelem ze druhé strany, netrufl si ji dát před restauraci, jsou tam kamery, a asi měl strach," uvedl pro portál City.cz Jiří Rauš, majitel restaurace, u níž se chodník slávy nachází.

V tašce se nacházel také dopis
Podle jeho slov hvězdu nalezli odloženou v tašce dvanáctiletí chlapci. "Ti kluci přiběhli celí šťastní, že ji našli, byli v tom opravdu nevinně," dodal portálu City.cz Rauš. 

V tašce pak chlapci nalezli i dopis. "Podle textu  v dopisu bylo vidět, že se nejednalo o žádného bezdomovce, byl psaný kultivovaně, byla v něm omluva, že byl muž opilý, že ho to mrzí a že by rád zůstal v anonymitě," dodal Rauš.

Policie hledá muže na videu
Policisté přesto případ vyšetřují jako krádež se škodou přesahující částku pět tisíc korun. Na záznamu kamer je zajímá totožnost dvou lidí, kteří odešli z náměstí směrem k ulici Pod Hradbami.

A ve středu k případu uveřejnila i videozáznam, na kterém jsou muži, jejichž totožnost policii v souvislosti s případem zajímá.

"V okolí chodníku se dále nacházejí další čtyři osoby, které mohly krádež hvězdy vidět a svým svědectvím tak přispět k objasnění případu," vyzvala mluvčí policie v Kraji Vysočina Stanislava Miláčková s tím, že případní svědci mohou kontaktovat bezplatnou linku 158.

Za zhruba patnáctiletou historii chodníku slávy nejde o první případ, kdy se někdo pokusil hvězdu slavné osobnosti odnést.

"Už v minulosti se někdo pokusil vypáčit celou dlaždici s hvězdou, to se mu ale nepodařilo, ačkoliv vydlabal kostky v okolí. Hvěda patřila Ivanu Hlinkovi," dodal Rauš. 

Chodník slávy skýtá pohled na jména nejrůznějších osobností, od umělců jako je Karel Gott, Lucie Bílá nebo Waldemar Matuška po sportovní hvězdy, jakou je právě Martina Sáblíková. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: