Válečné hroby v chytrém telefonu. Ministerstvo obrany vymyslelo novou aplikaci



 17. 01. 2019

Milovníci historie a turistiky zase zažijí něco nového. Ministerstvo obrany pro ně totiž spustilo novou aplikaci, která zobrazuje válečné hroby na území České republiky. Aby ji mohli používat, musí mít datové připojení, GPS přijímač a mapy Google stažené ve svém telefonu.

Válečné hroby, v nichž navždy spočinuli hrdinové vojenských operací, jsou rozesety po celém území republiky. Milovníci historie, zvlášť té vojenské, k nim nyní mají otevřenou cestu.

K jejich vyhledání jim pomůže speciální aplikace. „Podmínkou správného fungování je datové připojení a také používání aplikace Moje mapy Google, která je součástí výbavy mobilních telefonů se systémem Android. Lze ji bezplatně stáhnout na stránkách Google play,“ uvedl mluvčí krajského úřadu Kraje Vysočina Daniel Trtík. Ani tento region v aplikaci pochopitelně nechybí.

Při rozkliknutí konkrétního hrobu se uživateli aplikace zobrazí veškeré dostupné informace včetně GPS souřadnic. Nechybí ani fotografie či kontakt na úředníka, jenž má hrob na starost.

Válečným hrobem zákon označuje také pietní místa spojená s válkou a úmrtím vojáků i civilních obětí - tedy památníky, desky či pomníky.

Odkaz na mapy lze najít také na tomto speciálním webu


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: