Tři tisíce lidí se přišlo pobavit na Den s Enviropolem




Pět kontejnerů plných vysloužilého drobného elektroodpadu. To je množství, které přinesly celkem tři tisíce lidí jako vstupenku na akci Den s Enviropolem, která se uskutečnila přímo na hlavním hřišti fotbalového stadionu FC Vysočina v Jihlavě o uplynulé neděli.

„Vstupenkou na akci bylo vysloužilé drobné elektrozařízení. Chtěli jsme tak občanům Jihlavy přiblížit, co firma Enviropol v krajském městě dělá a čím se zabývá. Celkem jsme naplnili pět kontejnerů, které převezeme do Enviropolu k ekologické recyklaci.” vyjádřila se organizátorka Dne s Enviropolem Dana Křížková.

I proto byly hlavními tématy ve veřejné  diskusi na pódiu opravitelnost výrobků a recyklace elektroodpadu. Debaty se zúčastnili hejtman Kraje Vysočina Vítězslavem Schrek, předseda senátu Miloš Vystrčil, náměstci primátorky města Jihlavy Petr Ryška s Vítem Zemanem, manažerka závodu Enviropol Martina Palicová a jednatel společnosti Enviropol Jan Vrba.

Právo na opravu

„Aby na skládkách skončilo menší množství elektroniky, plánuje Evropská unie zavedení nové legislativy známé jako právo na opravu. Ta cílí na lepší ochranu spotřebitelů i životního prostředí, kam spadá zmenšení objemu produkovaného odpadu,” započal debatu Jan Vrba. Všichni zúčastnění se shodli, že právo na opravu elektrozařízení je pro Evropu příznivým krokem. „Nejspíše vytáhnu svoji starou elektrickou kytaru a ještě si ji opravím,” zavtipkoval hejtman Vítězslav Schrek, který se na pódiu ukázal také v kapele III. třetina.

Velký úspěch sklidila na akci obří Mattel family zóna, jejíž součástí byly panenky Barbie, autíčka nebo herní konzole. Nechyběla ani fotbalová školička pro děti, gastro a pivní zóna, Capri sun horolezecká stěna a jako zlatý hřeb celého dne koncert skupiny Mig 21 v čele s Jirkou Macháčkem.

VIP fotbalový zápas

„Jsem nadšená, dcera je unešená ze stánků s Barbie a syn se díky této akci odhodlal k zápisu na fotbal. Přesvědčil ho sympatický trenér FC Vysočina, který chválil jeho šikovnost. S celou rodinou jsme si pak pochutnali u stánků jihlavských restaurací.” zhodnotila maminka Dagmar Dvořáková z Jihlavy.

Na své si přišli i fanoušci fotbalu, kteří se těšili na VIP zápas fotbalových osobností. Tomu kralovali Petr Švancara, Horst Siegl a Lukáš Vaculík. Charitativní VIP fotbalový zápas skončil výsledkem 12:12 a jeho výtěžek byl předán Integračnímu centru Sasov.


Autor: Dana Křížková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: