Pod Kordulkou šplouchá Bečva, plavby městem nabízejí i historický výklad



 07. 06. 2019

Plavby po řece Bečvě se z hanácké metropole rozšířily i do sousedního Přerova. Na řeku se přesunula loď Kordulka. Přerovští i turisté mají už druhý rok možnost využít služeb pod vlajkou Plavby Přerov.

K novinkám sezony, která začíná 8. června patří i výklad o historii města, přírodě i průmyslu. „Město Přerov je důležitou křižovatkou a sídlem mnoha významných průmyslových podniků. Má navíc bohatou a zajímavou historii,“ poznamenal Šimon Pelikán, majitel Plaveb Přerov.
 
Jeho plavby se staly oblíbenou atrakcí, což potvrzuje i ocenění za cestovní ruch Olomouckého kraje. Letošní sezona se zaměří i na školní výlety, degustační soukromé plavby a kulturně-společenské akce na nábřeží řeky. „Tradiční rodinné, firemní a rozlučkové plavby chybět nebudou,“ uvedl Pelikán.
 
Plavit se Bečvou lze až do poloviny října úterý až pátek odpoledne. „O víkendu po celý den. V letních měsících budou plavby probíhat dle zájmu také i v dopoledních hodinách,“ řekl Pelikán.

Rezervovat si loď lze na stránkách Plavbyprerov.cz. „Minimální počet pro vyplutí je šest osob. Cena jízdného je 130 korun pro dospělé a 100 pro děti, seniory a studenty,“ uvedl Pelikán. 


Autor: ( red)



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: