Než vařit z polotovarů, to podnik radši zavřu, říká šéfkuchař Tří knížat




Pavel Mareš je spolumajitel a šéfkuchař restaurantu Tři Knížata. Jak pro kuchaře s prestižními oceněními bylo těžké otevřít novou restauraci v Jihlavě? A co mu na Jihlavě vadí?

Co Vás Jihlava naučila?
Tak třeba jsme začali dělat polední meníčka. To jsme nikdy, když jsme byli v Praze, nedělali. V poledne pak přichází lidé, kteří se chtějí jen „rychle nasytit“, a ani třeba neví, jak vypadá náš stálý jídelní lístek. Netuší, že mají šanci ochutnat čerstvé mořské ryby nebo steaky ze speciálně chovaného skotu. To už dobře ví ti, kteří si potrpí na krásné, nevšední pokrmy. Často si tak lámu hlavu s tím, jak polední a stálé menu vybalancovat.

Posunula se podle Vás Jihlava za ta léta, co zde žijete?
Kdybychom tady neměli průmyslovou zónu, tak bychom restauraci museli zaměřit úplně jiným směrem. Nemohli bychom si dovolit dělat věci, které děláme. Manažeři a zahraničí klientela nás hodně drží nad vodou. Můžeme si dovolit mít v nabídce drahé ryby a masa. Také lidé, kteří hodně cestují, jsou velkým přínosem. V zahraničí ochutnají jídla, která pak mají šanci najít u nás a přijdou si zavzpomínat. I díky těmto lidem se někam posouváme.

Teď jsou oblíbené televizní pořady typu Ano, šéfe! a podobně… co Vy a Pohlreich?
S Pohlreichem se známe, manželka s ním pracovala v Marriottu. Kdyby si ale on měl pamatovat všechny kolegy a s kým, kdy pracoval, nezbude mu asi už kapacita na nic jiného. Na pivo spolu nechodíme, ale když jsme se nedávno potkali v Praze na křtu knížky, pozdravili jsme se a popovídali si, „jak to šlape“.

Byl u Vás někdy v restauraci?
Byl u nás dvakrát soukromě, hned ze začátku.

V čem Pavel Mareš vidí potenciál a slabiny Jihlavy? A co je podle něj potřeba, aby se kuchař dočkal úspěchů jako on?

To a mnoho dalšího se dočtete v prosincovém čísle magazínu JihlavaCity.cz, který je zdarma distribuován do domácností v Jihlavě a okolních obcí.

K vidění je magazín Jihlava City také v nejlepších restauracích a kavárnách ve městě a na dalších vybraných místech: 
• akvapark Vodní Ráj • Bazén Evžena Rošického • café Salotto • divadlo DIOD • DoubleDrive fitness • EA Business Hotel • fitness FitPeople Jihlava • Gym centrum • holičství BarberShop Cooper • Horácké divadlo •Image restaurant • kavárna Coffee Time • kavárna Muzeum • Kino Dukla • Lezecké centrum Jihlava • Pinec klub • pizzerie Venezia • Radniční restaurace • restaurace Gambrinus Street • restaurace Jihlavský Parlament na Terasách • restaurace laOliva • Retro Café • Robinson• Salon Image • Teniscentrum • vinárna Vinové


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz

Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: