VIDEO: Otevřeno! Jihlavský cowork CityHUB nabídl neformální diskuzi s hejtmanem, raut i třeba fotbálek




V Jihlavě ve čtvrtek oficiálně otevřela první sdílená kancelář v krajském městě Vysočiny. Slavnostního otevření se zúčastnil i jihlavský radní Jaroslav Vymazal a hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Na hosty čekal bohatý raut i neformální a zcela spontánní diskuze nad tématem sdílení i třeba elektromobility.

Openspace pod vysokým krovem poprvé patřila neformální diskuzi pod hlavičkou coworkingové kanceláře. Hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek společně s dalšími pozvanými hosty neformálně pohovořil a ve svém proslovu pak nabídl svůj pohled na sdílenou ekonomiku.

“Za chvíli bude všechno sdílené a jestli budou za chvíli sdílené i byty, tak mě to docela děsí,” vyjádřil se s mírnou nadsázkou hejtman Vysočiny. Současně však jedním dechem dodal, že je mu ambice vytvoření coworkingového prostoru v Jihlavě sympatická.

Coworking? To je také setkávání, diskuze a fotbálek

Radní města Jihlavy Jaroslav Vymazal v diskuzi naopak naskytl zajímavé statistiky sdílené ekonomiky především z oblasti dopravy a mimo jiné i sdílených kol, které se nedávno objevily v ulicích Jihlavy.

Ve zcela neformálním setkání u bohatého rautu, zajištěném OM-indickou a nepálskou restaurací pak zaznívaly zkušenosti z dánského školství, výměna názorů na elektromobilitu od majitelů elektroaut, kteří se náhodou k tomuto tématu dostali a s nadšením pak o něm diskutovali. I to je kouzlo sdílené kanceláře - propojování, otvírání se diskuzi a přemýšlení nad tématy, které doba přináší.

 

Hosté si vyzkoušeli také stolní fotbálek, který je součástí vybavení coworkingového centra COWORK:S CityHUB Jihlava, prohlédli si i fitness místnost či akustickou pracovnu.

V poledne pak hejtman Vysočiny s jihlavským radním Jaroslavem Vymazalem a zakladatelem jihlavského coworku Michalem Kolaříkem slavnostně přestřihli symbolickou otvírací pásku. Následně krátce nastínil coworking z pohledu síťování coworkingových pracovišť místopředseda coworkingového družstva SPOLU Pavel Nácovský.

“Pracujeme na vytvoření sítě spolupracujících coworků, kdy člen jedné coworkingové kanceláře může využívat za jeden měsíční poplatek i další sdílené kanceláře. To uvítají ti, kdo z Jihlavy cestují pracovně do dalších měst i ti, kdo pracovně zavítají do Jihlavy a chtějí klidné a příjemné místo na práci,” uvedl mimo jiné Nácovský.

Kvalitní zázemí s komfortní výbavou

Coworkingová kancelář COWORK:S CityHUB Jihlava nabídne na celkových 126 metrech čtverečních kromě openspace s elektrickými polohovacími stoly českého výrobce Liftor, také zasedací místnost, kde se odehrávají kromě bouřlivých porad také pingpongové bitvy, dále menší kancelář se třemi stoly a dvěma hvězdnými mančafty stolního fotbálku.

 

Zajímavostí pak je akustická místnost, určená pro on-line meetingy, delší volání či třeba nahrávání podcastů a videí. Změnu myšlení během pracovního dne umožní i relaxační místnost, kde klienti mohou jak pracovat, zabořeni s notebookem v sedacím vaku, tak protáhnout tělo na měkčené podlaze, na gymnastickém míči či TRX nebo si trochu zaposilovat s kettlebellem.

Své osobité kouzlo pak jihlavskému coworku dodává výklenek, kde je možné během dne třeba přečíst zprávy na internetu, vyřídit maily, nebo prostě jen tak posedět u kávy nebo čaje.

Na založení jihlavské sdílené kanceláře se kromě coworkingového družstva SPOLU podíleli také partneři, kteří rychle pochopili myšlenku a rozhodli se na ní rozvíjet spolupráci. Je mezi nimi i český výrobce polohovacích stolů Liftor, které je možné si přímo v openspace vyzkoušet. Jihlavské reklamní studio Palm pomohlo s označením CityHUBu, aby lidé do prostor v Úzké ulici v samotném centru Jihlavy snáz nalezli cestu. Na slavnostním dni se podíleli i další partneři, jako je fitness Fitpeople Jihlava a Rodinné zábavní centrum Robinson.

Slavnostní otevírací den pokračoval až do osmé hodiny večer, kdy zájemci měli možnost si přijít prostory prohlédnout a vyzkoušet. Zúčastnění hosté pak byli pozváni také na večerní afterpárty, kterou připravil jihlavský Black Wall Caffe & Cocktail Bar se skvělým barmanským týmem.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: