D1 ve středu zastavily dvě smrtelné nehody, při jedné auto srazilo chodce



 19. 09. 2018

Ve středu necelou hodinu po půlnoci zemřel chodec na dálnici D1. Na 150,5 kilometru dálnice ve směru na Prahu ho srazilo auto. Dálnice byla po nehodě v obou směrech uzavřená. Tragicky skončila i nehoda na 83. kilometru, kde nepřežila jedna osoba srážku dvou aut.

Nehoda se odehrála v levém jízdním pruhu dálnice ve směru na Prahu. "Po střetu bylo tělo chodce odraženo do protisměrného jízdního pásu na Brno. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel," uvedla mluvčí policie v Kraji Vysočina Dana Čírtková.

Po dobu ohledání místa nehody a šetření okolností nehody na místě byl zcela zastaven provoz na dálnici ve směru na Brno uzavřena. Ze stejného důvodu byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena dálnice D1 ve směru na Prahu. 

"V současné době je místo nehody v obou směrech jízdy zcela průjezdné," informovala před půl sedmou ráno Čírtková.  

K žádnému dalšímu zranění při nehodě nedošlo. "Policisté provedli u řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku s negativním výsledkem," dodala ještě mluvčí policie.

Tragicky skončila i nehoda na 83. kilometru, kde se srazily zhruba o půl osmé dva vozy. Nehoda si vyžádala také lidský život. 

"Řidič osobního vozidla narazil do nákladního vozidla, které jelo přes ním. Následky nehody jsou fatální – řidič v osobním vozidle utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel," uvedla mluvčí policie Čírtková. 

V autě cestoval sám. Nikdo další zraněný nebyl. 

Po dobu ohledání místa nehody a šetření okolností nehody na místě byl zcela zastaven provoz na dálnici ve směru na Brno. 

"Kolem deváté hodiny se provoz v místě nehody podařilo plně obnovit. Za dopravní nehodou se vytvořila kolona vozidel, která se pomalu rozjíždí," informovala mluvčí. 

A policisté by nehodě na 83. kilometru potřebovali vyslechnout svědky nehody. Kontaktovat mohou linku 158 nebo přímo dálniční oddělení Velký Beranov 974 262 751.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: