Krajská města otevřou florbalové fanzóny. Nabídnou velkoplošnou projekci i doprovodný program



 05. 12. 2018

Fotbaloví či hokejoví fanoušci už tuto vymoženost dobře znají. Pokud zrovna nemohou být přímo v místě konání velkolepé sportovní akce, ale chtějí alespoň trochu okusit atmosféru šampionátu, schází se na prostranstvích u velkoplošné projekce. S tou nyní přichází i florbal. Ten navíc přidá také doprovodný program.

Dvanáct krajů, které tvoří pomyslný republikový prstenec kolem Prahy a Středočeského kraje, se zapojí do projektu florbalových fanzón. Ty nabídnou sportovním příznivcům možnost okusit alespoň částečně atmosféru mistrovství světa ve florbale, které se koná v republikové metropoli.

Lokality, do nichž budou fanzóny umístěné, se neuvěřitelně liší. Jejich poslání však bude do neděle stejné - dopomoct českým florbalistům k zisku medaile a znovu dokázat, že florbal už není jen sportem ze školních tělocvičen, jak mnozí posměváčci stále tvrdí.

V Ostravě vznikne fanouškovská základna v ČPP aréně na Hladnovské ulici, v Karlových Varech v unikátních prostorách hotelu Thermal, v Plzni bude připravena na Americké třídě, Ústí nad Labem nabídne prostory magistrátního atria na Velké hradební, v Liberci se milovníci sportu s děrovaným míčkem sejdou v obchodním centru Nisa. České Budějovice přivítají hosty na Sokolském ostrově.

„Jménem celého Českého florbalu a také našeho Regionu V bych chtěla všechny fanoušky pozvat do fanzóny v Českých Budějovicích. Krom sledování mistrovství, při kterém budou krásně vonět čerstvé palačinky, bude k dispozici také krytá hrací plocha, kde se mohou vyřádit nejen děti. Chybět nebude ani další doprovodný program a soutěže,“ lákala florbalová hejtmanka Jihočeského kraje Barbora Čížková.

Sportovní příznivci mohou zajet také do Jihlavy, kde na ně bude zhlížet busta Gustava Mahlera ve stejnojmenném parku, v Hradci Králové uvolnilo své prostory Taneční studio Sklep, v Pardubicích pro změnu tamější Sokol na Jiráskově ulici. V Brně se lidé sejdou na Pohořelci, v Olomouci na světoznámém výstavišti Flora a ve Zlíně v malenovickém obchodním centru.

Program všech fanzón startuje ve čtvrtek 6. listopadu v 16 hodin. Konec je plánován na nedělní 19. hodinu. Bližší informace o jednotlivých akcích lze nalézt na webových stránkách Českého florbalu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: