FOTO: Husté sněžení a náledí komplikuje dopravu. D1 u Lipníka zastavil kamion



 08. 01. 2019

/AKTUALIZOVÁNO/ Husté sněžení komplikuje dopravu. Sníh na silnicích brzí kamiony v kopcích i na hlavním tahu D1, u Lipníka nad Bečvou zcela zastavil dopravu ve směru na Prahu. problémy v dopravě jsou ve vícero krajích. Meteorologové očekávají sněžení v průběhu celého dne, odpoledne navíc doplněné o nárazový vítr. Varují tak i před tvorbou náledí, sněhových jazyků a závějí.

Před jedenáctou hodinou dopolední zatarasila nehoda kamionu dopravu na dálnici D1 u Lipníku nad Bečvou vesměru na Prahu. 

S dopravními komplikacemi musí počítat řidiči v průběhu úterního dopoledne. Portál dopravniinfo.cz varuje před kluzkou vozovkou, a to především na tradičně nejproblematičtější silnici - dálnici D1. Varování platí pro kritický úsek napříč Krajem Vysočina, a to sice od 80. do 150. kilometru.

Klouže to také na D2 ve směru do Bratislavy či na D46 spojující Vyškov a Olomouc. Právě na Vyškovsku a Blanensku je sjízdnost asi nejhorší.

Z páteřních tahů hlásí problémy ještě silnice I/35 před odbočkou na Jablonec. I zde je dvoukilometrová kolona. Pro kamiony je od půlnoci zavřen tah na Harrachov a dál do Polska.

Sníh a náledí komplike dopravu také třeba ve Zlínském, Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Tam policisté a hasiči od rána vyjížděli už k desítkám nehod, potíže se zapadlými vozy hlásí také Vysočina. 

Hromadná dopravní nehoda tří aut blokuje provoz v ostravské Rudné ulici. Komplikace čekejte také na sjezdu z D1 na D55, kde havarovalo osobní auto. Kolony se tvoří před Otrokovicemi na D55, dále mezi 304. a 300. kilometrem na D1 ve směru do Prahy. Havárii hlásí také dálnice u Ostravy, konkrétně kilometr 352. 

Hory hlásí teploty mírně pod nulou a celodenní vydatné sněžení. Zbytek republiky čekají teploty mírně nad nulou a nárazový vítr.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: