Živá kuchařská show v podání vyhlášených osobností, ukázka barmanského umění či baristické zručnosti při přípravě kávy, ale také ochutnávka těch nejlepších piv a vín. To je jen zlomek toho, na co se mohou těšit návštěvníci letošního ročníku Fresh Festivalu ve čtyřech českých městech.
Již osmý ročník přinese rozdělení na několik „stagí“. Hlavní bude pochopitelně ta kuchařská, na které se představí krom jiných také Zdeněk Pohlreich (Ano, šéfe), Marcel Ihnačák (oceněný Michelin hvězdami) či Roman Vaněk (Jídlo s.r.o.). Na kávové „stagi“ se bude prezentovat například známý lektor Školy kávy Roberto Trevisan.
„Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny, a především všudypřítomnou pohodou,“ komentovala akci manažerka akce Monika Karlíková.
Festival se v minulosti představil nejen ve městech, která akci pořádají i letos, ale také v Praze či Brně. V roce 2017 na něj zavítalo přes 100 tisíc návštěvníků, kteří snědli přes 300 tisíc degustačních porcí. Podobné ambice mají organizátoři také letos.
„V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další,” lákal pořadatel festivalu Martin Nauš.
Festival se bude konat 19.–20. května v Plzni (OC Plaza), 26.–27. května v Liberci (areál Vesec), 9.–10. června v Českých Budějovicích (výstaviště) a 16.–17. června v Pardubicích (dostihové závodiště).
Cena vstupenek se v závislosti na městě bude pohybovat od 100 do 150 korun na osobu. Lze je zakoupit přímo v místě konání akce.
Bližší informace naleznete zde. City.cz je mediálním partnerem celého projektu.
Autor: Petr Jindra