Garden Food Festival míří na Moravu. Jeho tváří bude "šéf" Zdeněk Pohlreich



 02. 04. 2018

Hned čtyři destinace si v letošním roce vybrali pořadatelé populárního Garden Food Festivalu. Krom Olomouce, Zlína a Ostravy, kde se již v minulosti představil, zamíří také do Rožnova pod Radhoštěm. Tváří projektu bude opět oblíbený Zdeněk Pohlreich.

Populární kulinářský festival má už nyní naplánovaný „jízdní řád“ pro letošní rok. Svou jízdu po České republice, respektive po její moravské části, započne 5. a 6. května v Ostravě, a to konkrétně v Dolních Vítkovicích. Následovat bude přesun na Hanou. V její metropoli Olomouci zamíří návštěvníci do Smetanových sadů, a to 2. a 3. června.

Další zastávkou bude valašská novinka. V Rožnově pod Radhoštěm se na festival mohou lidé těšit 30. června a 1. července, připraven pro ně bude v Městském parku. Putování po zemi moravské pak skončí 1. a 2. září, kdy se organizátoři rozloučí s milovníky špičkové gastronomie ve Zlíně ve Filomových ateliérech na Kudlově.

Dle slov Pavla Vysloužila, jednoho z organizátorů festivalu, nejde jen o akci pro vybrané gurmány, ale i pro širokou veřejnost. Na své si totiž přijdou jak milovníci specialit, tak příznivci tradiční kuchyně včetně té české. K ochutnání budou připraveny pokrmy z České republiky i zahraničí. Za zmínku stojí například hmyzí delikatesy, lanýže či ústřice. Samozřejmě nebudou chybět ani vína či piva z minipivovarů.

„Chceme lidem nabídnout nejen gurmánský zážitek, ale také unikátní atmosférou danou jedinečností jednotlivých lokalit. Takže ať už se vypraví na jakékoli z festivalových míst nebo třeba na všechna, čeká je pokaždé jiný, originální prožitek,“ přibližoval jednu z hlavních myšlenek akce organizátor Vysloužil.

Že nejde o ledajakou akci, potvrzuje také tvář projektu. Tou se stejně jako v minulých letech stal Zdeněk Pohlreich, možná nejznámější český kuchař, kterého si lidé pamatují jaké "šéfa" ze stejnojmenného televizního pořadu. 

Vstupenky na akci lze zakoupit již teď na systému TicketPortal. Na samotném festivalu bude platit speciální měna grešle, novinkou pak bude možnost elektronického platebního systému.  


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: