Atmosféra jak na stadionu. Bitvy velikánů v kině sledovali i Řepka s Panenkou



 14. 03. 2019

Máte rádi fotbal, ale nemůžete zrovna být na stadionu? Žádný problém. Pryč jsou časy, kdy se na kopanou chodívalo na televizi a pivo v hospodě. Novinkou jsou totiž projekce v kině. Obrovské plátno nabízí v kombinaci s velkými reproduktory a pohodlnými sedačkami jedinečný zážitek. To nalákalo i fotbalové osobnosti.

Psal se rok 1976 a v Bělehradě v tehdejší Jugoslávii se stalo něco, co zatím nikdo nikdy nenapodobil. Československý fotbalista Antonín Panenka si postavil míč na penaltový puntík a „vršovickým dloubákem“ rozhodl o titulu mistra Evropy.

Jedním z jeho nástupců byl i Tomáš Řepka. O tom se sice mluvilo a psalo hlavně v souvislosti s jeho bouřliváctvím a "blikancích", jak sám nazýval své zkraty, avšak i jemu patřila výsada oblíkata národní dres.

Obě dvě tyto persony se zúčastnily unikátní akce. V pražském kině na Chodově a v brněnském Velkém Špalíčku proběhla fotbalová projekce. Na plátně tak fanoušci mohli sledovat dvě derby - britskou bitvu mezi Liverpoolem a Manchesterem United. A španělské El Clásico mezi Barcelonou a Realem Madrid.

„Očekával jsem, že to nebude stejné jako klasicky na fotbale, že by se skandovalo, tleskalo, řvalo, ale nakonec to byl opravdu zážitek! Zpívaly se i chorály jako na stadionu,” pochvaloval si Panenka.

Na projekci dorazila i řada rodičů s dětmi, na obou místech bylo prakticky vyprodáno. Marketingový manažer Robert Švec pěl taktéž slova chvály. Zároveň dodal, že pozitivní ohlasy donutí organizátory v blízké budoucnosti projekt zopakovat.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: