Advent, to nejsou jen koledy a nákupy dárků. Strážníci varují před narůstajícím počtem krádeží



 11. 12. 2018

Koledy, svíčky, dárky. Na vánoční atmosféru se mnoho lidí těší celý rok. Idylku jim však může zkazit chvilková nepozornost při návštěvě vánočních trhů. Právě na ty se zaměřují zloději. A spolu s tím také muži zákona. Ti právě před chmatáky varují.

Vánoční trhy jsou velkým lákadlem pro návštěvníky ze všech koutů nejen České republiky. Punč, svařené víno, svíčky, koledy, betlém, ozdoby či rukodělné výrobky. To vše činí vánoční čas tím možná nejkrásnějším v roce.

„Období adventu je čas, kdy každoročně narůstá počet krádeží. Nenechavci využívají příležitostí při předvánočním shonu zejména v místech, která jsou přeplněná lidmi nakupujícími dárky pro kamarády a své blízké,“ popisovala mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Strážci zákona upozorňují nejen na nutnou obezřetnost při návštěvě vánočních trhů. Zároveň také připomínají otřepanou frázi, která visí snad před každým nákupním centrem - Vaše auto není trezor! Ani ta však neodradí plno lidí od ponechání věcí v autě, v lepším případě aspoň v kufru.

„Je třeba být velmi ostražitý při ukládání nákupu do auta. Vozidlo uzamknout i na těch několik vteřin, kdy odvážíte prázdný nákupní vozík. Při odchodu od vozidla vždy řádně zkontrolovat vnitřní prostory svého vozu, aby v nich nezůstaly věci, které by mohly případné zloděje přilákat,“ doplnila mluvčí Pužmanová.

Zloděje láká také vyzývavé předvádění cenností či nedostatečně uzavřené kapsy v kabelkách či batozích. Doporučeno je také oddělené nošení dokladů a peněz.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: