Jak zvýšit produktivitu zaměstnanců? Pomůže i občerstvení na pracovišti

Zdroj: Ilustrační foto

18.07.2019
/KOMERČNÍ SDĚLENÍ/ Produktivita zaměstnanců je velkým hospodářským a obchodním tématem. Jak účinně zvýšit produktivitu svých zaměstnanců? Máme pro vás osvědčené rady a tipy.

Uznání a respekt

Stále má značná část zaměstnanců pocit, že je jejich produktivita negativně ovlivněna vlivem pracovního prostředí, špatného manažerského řízení, nedostatečného uznání a respektu. Jen 30 % zaměstnanců má pocit, že je jejich role v týmu dostatečně oceněna. Právě uznání a respekt má vzápětí za vyšším platem nejvyšší dopad na produktivitu zaměstnanců. Zaměstnanci si stěžují na kulturu firemního a pracovního prostředí i negativní pracovní atmosféru.

Ocenění a rozvoj

Nejoblíbenější formou benefitů, které pozitivně ovlivňují produktivitu zaměstnanců, jsou školení a rozvojové aktivity, které směřují k povýšení zaměstnanců. Ocenění za dobrou práci má nejpříznivější dopad na jejich produktivitu. Jde o druhou nejúspěšnější metodu, která spadá těsně za vyšší plat. Stejně tak oceňují i užitečné zaměstnanecké výhody a benefity, které mají pozitivní dopad.

Nabízené benefity

Existuje mnoho způsobů, jak mohou zaměstnavatelé svým zaměstnancům ukázat, že je oceňují, včetně balíčků firemních výhod. Aktuální průzkum ukazuje, že by měli podnikatelé mít na paměti spokojenost a blahobyt svých zaměstnanců. Motivačním ohodnocením a benefity lze významně ovlivnit produktivitu celé organizace. Existují různé systémy odměňování. Produktivitu práce mohou podpořit i firemní benefity, jako vitamínové balíčky, hrazená očkování, poukazy či permanentky na sportovní aktivity a masáže. Pokud jde o občerstvení, může být nejen v podobě vody, kávy a čaje, ale i čerstvých salátů, ovoce, nebo čerstvých ovocných a zeleninových šťáv.

Občerstvení na pracovišti

Těžká hotová jídla mají velmi negativní vliv na výkon a na produktivitu práce. Jsme po nich malátní a unavení. Organismus vydává mnoho energie na jejich zpracování. Navíc utlumují myšlení a soustředění. Během dne je dobré si dopřát něco lehčího, například ovoce, zeleninu nebo čerstvé zeleninové a ovocné šťávy v podobě smoothie. Zdravý zaměstnanec dokáže podávat mnohem lepší výkony. Jeho zdraví souvisí s minimální pracovní neschopností. Stále více zaměstnavatelů se proto zaměřuje na zajištění vhodného občerstvení pro své zaměstnance. Už dávno se nejedná o bagety z automatu a chlebíčky s majonézovým salátem z kantýny.

Vyvážená strava na pracovišti

Dobré produktivní prostředí určené pro zaměstnance je spojeno s dostupností vhodného jídla a nápojů. Novým trendem je zajištění kvalitní a zdravé stravy zaměstnavatelem. Tu si lze objednat od spolehlivého dodavatele, jako je třeba velkoobchod ovoce i s jeho dovozem. Oblíbené jsou zejména čerstvé šťávy, ovoce a zelenina i saláty. Zaměstnanec pak nemusí během dne řešit jídlo, protože vše zařídí zaměstnavatel přes nasmlouvanou dodavatelskou firmu. Právě čerstvá zelenina a čerstvé ovoce do práce je jedním z nejoblíbenějších benefitů v současné době.


Silvertown productions s.r.o.

Komunikace, zpravodajství, grafika, inzerce, tisk. Provozovatel portálu City.cz, věrnostního programu...
  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.
  • Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: