Evergreen jménem Česká pošta

08.12.2016
Bohužel situace s doručováním balíkových zásilek se nějak nemění.

Ve schránce oznámení o uložení zásilky, protože v době pokusu jste údajně nebyli doma. A vy tam jste celý den. Krevní tlak vyletí na maximum. Tento scénář se opakuje již několik let v nejedné domácnosti. Situace je stále stejná již několik let. Objednáte si zboží na internetu, kde máte dopravu zdarma nebo si nemůžete zvolit jinou dopravu, než-li Českou poštou.

Dostanete SMS oznámení, který den Vám bude zásilka doručována, tak si v práci zařídíte volno a čekáte. Čekáte celé dopoledne, odpoledne a ona zásilka nikde.

Navečer Vám přijde oznámení e-mailem nebo SMS, že jste v době doručování nebyli doma, takže si máte zajít na poštu, anebo si můžete za poplatek objednat opakované doručení. Nejhorší je, že v mnoha případech se jedná o službu balík do ruky, která je placená.

V dnešní době to došlo tak daleko, že už ani ten den lístek ve schránce nemáte, ale vše Vám oznámí jen e-mailem nebo lístek najdete druhý den odpoledne ve schránce

Česká pošta je problém, ostatní dopravci vše zvládají. Za ty roky jsem napsal několik reklamací a stížností na DEPO na vedení pošty, ale odpovědi jsem se nedočkal. Pošta se chová arogantně a čerpá obrovské státní dotace. Je zjevné, že jde o systémové selhání a odpovědní řídící pracovníci naprosto nezvládají situaci.

Nestěžuji si na pracovníky za přepážkou, kteří jsou z donucení dealery všemožných finančních služeb, prodavači spousty dalších věcí, které vám k ničemu nejsou, ani nehaním poštovní doručovatelky vláčející za sebou obrovské tašky poštovních zásilek s velkým doručovacím rádiusem.

Bohužel úplně stejnou zkušenost s Českou poštou a balíky má úplně každý, koho znám. Máte také stejnou zkušenost? Co s tím?




  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: