Rybičky 48 představují dokument z cesty po USA

28.06.2018
Rybičky 48

Skupina Rybičky 48 představuje travel dokument Americká krása. Klip Američan z Poličan dosáhl již téměř na druhý milion zhlédnutí na Youtube. Po šesti letech vydají Rybičky 48 v říjnu tohoto roku dvojalbum, které pokřtí v Brně. Kapela též oznamuje, že jejich listopadový koncert v pražské Lucerně je již vyprodán.

Skupina Rybičky 48 si letos na jaře dopřála volno a v rámci odpočinku a přípravy na letní sezonu navštívila USA, kde natočila videoklip Američan z Poličan.

Klip se záhy zařadil mezi videa, která mají milionová zhlédnutí na Youtube. Z materiálu, který se nevešel do klipu, se Rybičky 48 rozhodli vydat čtrnáctiminutový dokument pod názvem Americká krása.

https://youtu.be/aFMY-tYNkWo

Po návratu ze Spojených států se představily Rybičky 48 jako headliner Majálesů s velkolepou show, na kterou jsme v ČR zvyklí spíše u velkých zahraničních kapel.

„O bujarý závěr dne se postaraly Rybičky 48. Kapela, která se nedávno vrátila z výletu do Spojených států, se vybavila obří americkou vlajkou, kde hvězdy nahradily právě rybičky. A spustila obří show světových  rozměrů.“ (iDnes.cz, dne 6.5.2018)

„Pódium v jich podání jen zářilo, a ačkoli se schylovalo k půlnoci, fanoušci byli plní energie a dávali to kapele jasně najevo. Roli headlinera zvládli na jedničku, což jim bylo také odměnou za ty roky, co spolu hrají.“ (sedmicka.tyden.cz, dne 29.4.2018)

Záhy po nabité festivalové sezóně vydají Rybičky 48 svoji dlouho očekávanou desku BEST FUCK OFF.  Půjde v pořadí o sedmé studiové album a jeho vydání je plánované na říjen tohoto roku. Od vydání toho posledního uplynulo již dlouhých šest let.

„Na desce budou všechny singly z posledních šesti let, a navíc k tomu bude přiložený druhý album, kam nahrajeme dvanáct nových songů,“ říká zpěvák Kuba Ryba a dodává: „Půjde o takovou B-side, kde bude mít každý z kapely tři svoje písničky. Nebudeme se vůbec ohlížet na hudební styly. Prostě kdo má co rád.“

Album BEST FUCK OFF spatří světlo světa v říjnu tohoto roku. Na vydání desky bude navazovat stejnojmenné koncertní turné BEST FUCK OFF TOUR, v jehož závěru bude album také pokřtěno.

„Těšíme se na nový písničky, který zahrajeme na podzimním turné a jsme nadšení ze zájmu našich fanoušků. Vždycky byl náš sen zahrát si v českým hudebním svatostánku, ve velkém sále Paláce Lucerna. Je naprosto fantastický, že koncert je vyprodán půl roku dopředu“, říká kytarista Petr Lebeda.

 

BEST (FUCK) OFF TOUR 2018

26/10/ Ústí nad Orlicí

27/10/ Kutná Hora

02/11/ Liberec

03/11/ Herálec

09/11/ Prostějov

10/11/ Ostrava

16/11/ Plzeň

17/11/ Hradec Králové

22/11/ Praha – Palác Lucerna – Speciální narozeninový koncert

15/12/ Brno – Hala Vodova – Křest desky BEST FUCK OFF!

 

Vstupenky na turné zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream:

https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/rybicky-48

 

fotografie : Ondřej Soukup

autoři článku: Zdena Selingerová a Martin Fletcher

 

Místo události: Severní,Hradec Králové


Autor: Martin Fletcher

Nezávislý novinář

Ukázat další blog tohoto autora


  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: