Nový čínský rok je tady – rok psa. Co nám pes přináší?

18.02.2018
Číňané slaví nový rok. S ním přichází i zemský pes, aby nám do života vnesl šlechetnost nebo intuici. A to zdaleka není vše!

16. února 2018 není jen tak obyčejný den, je to první den nového čínského roku, dle tradiční čínské astrologie. Dle ní nás opustil kohout vládnoucí roku předchozímu a střídá ho vlídnější, věrnější a k lidem přátelštější pes.

Co nám pes do nového roku přináší? Na co se můžeme těšit?

Pes je především věrný přítel člověka, který člověku v mnoha ohledech pomáhá a podporuje ho. Podporuje ho především v jeho dobrých vlastnostech, v základních lidských hodnotách. A tak by nás pes v roce 2018 měl přivést k našemu lepšímu já.

Rok 2018 by měl být časem, kdy se budeme zamýšlet nad tím, co je vlastně dobré. Budeme se vracet k sobě samým, k tomu, co z člověka dělá člověka. Bude to rok pro domov, rodinu a mezilidské vztahy.

Všechno nebude růžové

Samozřejmě, že vše nebude růžové, vždyť i pes má zuby, občas je vycení a někdy dokonce i kousne. Žádný pes není oddaný pánovi, pokud si to pán nezaslouží. Pes ctí autoritu, ale musí to autorita skutečně být.

Žádné lži, přetvářky nebo podvody přes psa neprojdou. Pes má totiž silně vyvinutou intuici. Má velmi dobrý čich na lidi a na to, co je správné. 

Psovi je vlastní také bystrost a vnímavost. I tyto vlastnosti budou hýbat rokem 2018. Snáze uvidíme bezpráví, nespravedlnost nebo nesvobodu, a po vzoru psa se s tím budeme snažit něco udělat.

Rok plný změn

Rok 2018 je skvělou příležitostí pro změnu, přeje změně životního stylu, ať již půjde o zdraví, zdravý jídelníček, sport nebo třeba lepší kariéru či rodinný život.

Dle čínské astrologie je rok 2018 ideálním rokem pro sňatek a samozřejmě je to také doba, kdy se hodí nějakého psa pořídit, pokud ho tedy doma ještě nemáte.

Tohle je ten náš:

Pes, rok psa

Foto: V roce 2018 sice všechno nebude růžové, ale pes trochu růžový být může.

Chcete toho o nejbližší budoucnosti roku 2018 vědět víc?

Další informace k roku psa najdete v těchto článcích:




  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: