BLOG: Karolíno, teď Jihlava jsi ty!

Zdroj: Fórum Jihlava

26.10.2018
Je to tak. Jihlava bude mít svou první primátorku. A teprve potřetí v historii bude město řídit žena.

Kdyby mi někdo před volbami řekl, že se Fórum Jihlava stane hlavní koaliční stranou na radnici a do křesla primátora usedne žena, nevsadil bych si na to ani pětikačku.

Ale stačily 3 týdny a všechno je jinak. Andrej zřejmě nebere telefony a stříbrná Jihlava prožívá snad největší změnu od roku 1989.

Jako rodák jsem byl vždy na Jihlavu hrdý a mrzelo mě, když jsem slýchal od lidí kolem že v Jihlavě není slušná, zajímavá práce, zábava, obchody tohle a támhleto a zkrátka všude za kopcem jsou louky zelenější a vše tak nějak lepší… Lidi ve městě netáhli za jeden provaz, město nebylo soudržné...no a pak jsem často vnímal spíš vzájemnou mezilidskou nevraživost než sounáležitost.

Ale možná to tak mělo být? Bylo jen pár lidí, u kterých jsem cítil podobnou vůli město probudit. Jedním z nich byla právě Karolína. Tehdy ještě Zmeková, ředitelka divadla DIOD.

Právě ona byla jednou z prvních, komu jsem se před pár lety zmínil s myšlenkou vytvořit portál o Jihlavě, kde lidé mohou tvořit obsah o našem městě. Jakoby to bylo včera když jsem za ní nakráčel do divadla a nápad jí představil…A byla také jedním z prvních lidí, kteří mě s nápadem na portál Jihlava City vyslechli a - možná nevědomky - dodali odhodlání se do díla pustit.

Uteklo pár let a já jsem upřímně rád, že město po dobách stagnace a v mnoha směrech zatuchlých pořádků dostává snad opravdu nový impuls.

A věřím, že se Karolína nenechá semlít zkušenými politickými matadory ani žabomyšími válkami o posty a výhody, funkce...Že bude pořád svá, pořád tak nějak nad věcí a přitom v jádru problému. 

A taky jsem rád, že v tomhle státě jsou snad pryč doby, kdy stačilo mít na někoho mobil…nebo alespoň v Jihlavě.

Karolíno, teď Jihlava jsi Ty!

 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz

Ukázat další blog tohoto autora


  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: