Bojkot Babiše: Ke Klusovi se přidal Macháček z MIG21, Pazderková či Ruppert



 29. 07. 2018

Poté, co zpěvák Tomáš Klus oznámil, že nebude vystupovat na akcích, jakkoliv spojených s šéfem hnutí ANO a českým premiérem Andrejem Babišem, přidali se k němu i další umělci."Bojkot" vyhlásil třeba i frontman skupiny MIG 21 a populární herec Jiří Macháček či Matěj Ruppert z kapely Monkey Business nebo herečka Iva Pazderková.

Tomáš Klus se na svém profilu na sociální síti ohradil proti svým kolegům, "s nimiž sedávám u stolu a společně se čílíme, jak nás Šéf pomalu ale jistě nakupuje. Titéž lidé pak na svých profilech postovali zprávy z vip zóny festivalu, Fresh and Food prostoru dotovaného holdingem Grantového magnáta."

"Co je to za pokrytectví, ptal jsem se. Jak je možné, brát vaše slova vážně, když se neslučují s činy?," uvedl také Český slavík. 

A rozhodl se proto jít příkladem. "Mám ve své smlouvě o dílo klauzuli, kterou si vyhrazuji právo nehrát tam, kde tečou Šéfovy peníze. Připojuji k tomu nyní i svůj bojkot Mafry a všech bezkrupulózních, konkurenci a životní prostředí likvidujících podniků Velkostatkohnojaře. (zasmlouvované akce, kde je Mafra mediálním partnerem rušit nemohu, ale zahrnu tuto výjimku do smluv budoucích)," uvedl mimo jiné na svém facebookovém profilu Tomáš Klus. 

Po jeho vyjádření se ale ozvali i další umělci. Nejprve herec a muzikant Jiří Macháček. 

"Ahoj milej Kluse! Tak se ti chci pochlubit, jak jsem zpíval na Colours, mimochodem skvělej koncert to byl, lidi úžasný a vůbec. A najednou koukám, žes udělal to svý prohlášení o bojkotu firem a médií jednoho ze sponzorů toho festivalu. On je to shodou okolností náš trestně stíhanej premiér, že jo. A teď já si představuju, že se my dva spolu potkáme a já Ti najednou nebudu moct říct, že se za něj stydím. A přitom je to pravda," napsal v otevřeném dopisu Tomáši Klusovi. 

"Takže jsem se rozhodl, že Tě v tom bojkotu samotnýho nenechám a jdu do toho s Tebou. Máš pravdu, nejde to dohromady – stydět se za člověka a při tom vystupovat v jeho médiích, nebo někde, kde si vzali jeho prachy," dodal také Macháček. 

Kostým se Zemanem, Babišem a parazity

Na stranu Tomáše Kluse se přidal i Matěj Ruppert, frontmann skupiny Monkey Business. Ten se na sociálních sítích představil v novém kostýmu, na kterém kromě parazitů jako blech, klíšťat či pijavic je vyobrazena i hlava státu Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše.

"Mimochodem, nejsi v tom sám a doufám, že nás bude víc! Na coloursech (festival Colours of Ostrava, sponzorovaný společností Agrofert, pozn. redakce) do doby než Babiš odejde z politiky nebo je přestane sponzorovat hrát nebudeme," oznámil Ruppert. 

Pazderková: Odmítám spolupracovat s Babišovými médii

A v neděli odpoledne se na stranu Tomáše Kluse svým vzkazem přidala i herečka, zpěvačka a moderátorka Iva Pazderková, když vyjmenovala média, které spadají pod vydavatelství Mafra, jenž je součástí koncernu Agrofert. Podle svého vyjádření s nimi nehodlá spolupracovat. 

"Milý Tome. Chci být důsledná a děkuji ti za motivaci a inspiraci. V budoucnu nebudu poskytovat rozhovory a spolupracovat s těmito médii: iDnes.cz, Lidovky, Expres.cz, Playtvak.cz, radio Impuls, radio Rock Zone, tiskoviny DNES, Lidové noviny, časopis Téma, deník Metro, časopis 5plus2. A nebudu vystupovat na akcích jištěných pane AB penězi. S láskou, úctou a díky Iva," stojí ve vzkazu, který nasdílel na svůj facebook Tomáš Klus. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: