Stromy místo letáků. Lidé rozhodnou, kde budou vysazeny dřeviny za 150 tisíc



 03. 08. 2018

Dvacet korun za každého zákazníka, který místo papírového letáku přijímá jeho elektronickou alternativu. 150 ušetřených tisíc za tisk. A tytéž peníze investované do výsadby nových stromů. Lidé mohou v hlasování rozhodnout, kde budou umístěny.

Až do 20. srpna mohou lidé rozhodovat o tom, kde budou vysazeny stromy místo letáků. Částkou 150 tisíc na tuto činnost přispěje společnost Makro, která tak činí výměnou za elektronický odběr newsletteru. Ten má nejen stejnou informační hodnotu jako papírová varianta, ale navíc je výrazně šetrnější k životnímu prostředí.

„Společnost Makro již devátým rokem věnuje Nadaci Partnerství dvacet korun za každého zákazníka, který se zaregistruje k odběru elektronických letáků. Díky tomu Nadace rozdělí 150 tisíc korun mezi projekty s největší podporou,“ uvedl mluvčí nadace David Kopecký.

O tom, na která místa budou stromy vysazeny, rozhodne hlasování. To potrvá až do 20. srpna a probíhá na webových stránkách společnosti Makro.

Do soutěže se zapojili lidé ze sedmi krajů s celkem dvanácti projekty. Výše jednotlivých grantů se pohybuje v rozmezí 16 až 30 tisíc korun.

„Snažíme se podporovat především tradiční druhy stromů a ovocné odrůdy, které do naší krajiny přirozeně patří a navracejí jí původní ráz,“ dodal k hlasování Radim Cenek z Nadace Partnerství.

Celkem už bylo v rámci tohoto projektu vysazeno skoro tři tisíce stromů.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: