Rekordní kurzy na Spartu, Komličenko králem střelců. Bookmakeři tipují fotbalové jaro



 14. 02. 2019

Nejvyšší fotbalová soutěž se o víkendu naplno rozjela. Přestože venkovní počasí jaro příliš nepřipomíná, nese tato polovina označení jarní. Letos bude specifická z mnoha důvodů. Poprvé v historii se bude hrát její nadstavba. Zároveň také nikdy sázkoví bookmakeři nevypsali tak vysoký kurz na zisk titulu pražské Sparty.

Víkendové kolo, mnoha odborníky označované jako penaltové, leccos naznačilo. Především v boji o titul to pořádně zajiskřilo, když obhájce prvenství z Plzně nečekaně klopýtl v Mladé Boleslavi, zatímco vedoucí Slavia zvítězila. K vítězství se protrápila také pražská Sparta. Nejúspěšnější klub historie je také největším trnem v oku bookmakerů.

„V celé historii naší sázkové společnosti od roku 1991 jsme nikdy podobně vysoký kurz na titul Sparty nevypisovali,” uvedl bookmaker Petr Urbanec.

Na to, že Letenští ohromnou sedmnáctibodovou ztrátu na vedoucí Slavii stáhnou, respektive že se před svého odvěkého rivala dostanou a získají titul, je vypsán kurz 150 ku jedné.

I sami hráči v rudém v průběhu podzimu naznačovali, že sen o titulu se opět velmi brzy rozplynul. Svým jménem a spekulacemi však zaměstnávají bookmakery stále. Projekt cizinecké legie se neosvědčil, a tak se vrací do sestavy česká převaha. Tahounem by měl být i navrátilec a reprezentant Bořek Dočkal.

Na to, že zasáhne do sestavy v průběhu jara, je vypsán kurz 4:1. Že však v nadcházejícím ročníku oblékne krom rudého dresu i kapitánskou pásku, už je však pouze 2:1.

„Na Letné se vyčistil vzduch. Drahé cizince střídají talentovaní odchovanci, kterým sebevědomí dodává přítomnost a rady legendy Tomáše Rosického. Tento směr je správný, uvidíme, jak se to promítne v bodových ziscích,” dodal Urbanec.  

Není to ale jen Sparta, kdo bookmakery zaměstnává. Na vedoucí sešívané, respektive potvrzení jejich mistrovských ambic, je vypsán kurz 1,2:1. Na druhou Plzeň až 4:1. Za jasného favorita je považován i gólový rekordman Komličenko, autor neskutečných devatenácti podzimních branek. 1,09 se rovná prakticky jistotě.

Urbanec na závěr dodal, že přestože jsou v boji o titul stále i Jablonec a ostravský Baník, on a jeho kolegové je pasují nejlépe na čtvrté a páté místo. Sparta si prý nemůže dovolit skončit za nimi.

Vše jsou pouze matematické kalkuly a spekulace. Jak tomu opravdu bude, to se ukáže na hřišti. Nejpozději 26. května pak bude známé jméno definitivního mistra v sezoně 2018/2019.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: