Klobouk dolů, výstava ve Werichově vile ukáže módní fotografie pacientek s rakovinou prsu




Studenti fotografie na pražské FAMU vystavují módní snímky pacientek s rakovinovým onemocněním. Výstava Klobouk dolů se koná v rámci Festivalu onkologické prevence a kultury, který do Werichovy vily v Praze přinese i další akce, například koncert šansonů Chantal Poullain.

V prostorách Werichovy vily v Praze se koná výstava módních fotografií, která má podpořit pacientky, které bojují s rakovinou. Projekt vznikl jako pocta pacientům za jejich odvahu bojovat se zákeřnou nemocí a také zdravotnickým pracovníkům onkologických pracovišť, kteří jim ve snaze ji porazit pomáhají.

"My  bychom  v rámci letošního Růžového října rádi připomněli, že  vedle nás žijí ženy, které musí denně statečně bojovat s těžkou onkologickou diagnózou - karcinomem prsu , ale také  všichni ti, kdo jim pomáhají nad ní zvítězit,“ říká Petra Tesařová z obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius, která společně s Projekt 35 výstavu pořádá.

Výstava Klobouk dolů spojená s módou, designem a kulturou uvede ve Werichově vile se pořádá v rámci Festivalu onkologické prevence a kultury. „Naše organizace pořádá pravidelně říjnu, jako připomenutí boje s rakovinou prsu u mladých a aktivních pacientek akce spojené s módou, designem a kulturou,“ uvádí další pořadatelka Marcela Svěráková z Projektu 35.

Werichova vila bude díky festivalu hostit také například autorskou projekci Heleny Třeštíkové, koncert šansonů Chantal Poullain nebo koncert Štefana Margity. Výstava je zde možná k vidění do 15. října.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: