VIDEO: Cisterna prorazila na D1 svodidla a začala hořet, řidič vyvázl bez zranění



 19. 08. 2017

Náraz kamionu do středových betonových svodidel na 311. kilometru dálnice D1 byl příčinou zastavení provozu mezi Ostravou a Olomoucí. Kamion po nárazu začal hořet, řidič však vyvázl bez zranění. Do kusů rozbitých betonových svodidel pak narazilo ještě osobní auto, i tento incident skončil bez úrazu.

Provoz na dálnici D1 z směrem od Ostravy na Olomouc se v sobotu před druhou hodinou odpoledne zastavil. Důvodem byla nehoda, při níž kamion vezoucí cisternu dostal na dálnici u Olšovce smyk a prorazil betonová svodidla.

"Nákladní vozidlo,které najíždělo v připojovacím pruhu na dálnici, mělo z prozatím přesně nezjištěných příčin dostat smyk a narazit do středových betonových svodidel, která prorazil," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Nákladní vůz po nárazu vzplál, šíření ohně od motoru do kabiny se však podařilo hasičům zabránit. "Řidič nákladního vozidla může hovořit o velkém štěstí, z dopravní nehody vyvázl bez zranění, "dodal mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Cisterna, kterou vůz převážel, byla prázdná. Části betonových svodidel však po nárazu dopadly do protisměrných jízdních pruhů dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu, kde tudy v tu chvíli projíždělo auto. 

"Řidič měl na vzniklou situaci reagovat tak, že začal okamžitě intenzivně brzdit, přesto do částí betonových svodidel narazil. Při uvedené události nedošlo ke zranění," dodala mluvčí policie.

Hasiči na místě likvidovali unikající provozní kapaliny z proražených nádrží. Část však unikla do odtokových kanálů a dále na vodní hladinu, hasiči proto museli použít i norné stěny a látky na hladině zachytávat.

Dálnice byla po nehodě z důvodu vyprošťování kamionu uzavřena v obou směrech.  Dechová zkouška byla u řidiče kamionu i osobního vozu negativní.

"Přesné příčiny havárie, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření," dodala závěrem mluvčí policie. Dálnice v obou směrech byla krátce před půlnocí zcela zprovozněna. Předběžně byla celková škoda vyčíslena na  bezmála 1,5 milionu korun.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: