Každý může nominovat Alej roku a vyhrát třeba let balónem. Letos již posedmé



 05. 08. 2017

Nominační fáze tradiční ankety o nejoblíbenější alej trvá až do podzimu, součástí je i soutěž o nejlepší fotografii. Rozhoduje krása a silný příběh stromořadí. Autor vítězného návrhu se proletí balónem, zajímavé ceny však čekají nejen na něj.

Už posedmé mohou lidé nominovat stromořadí, které se utkají o prestižní titul Alej roku 2017 v celorepublikové anketě. Jak? Je to snadné – stačí pořídit fotografii aleje a případně připojit její příběh nebo popis (nominace je možná zde).

Na autory nominací čeká let balonem pro hlavního vítěze a fototiskárna Epson za nejlepší fotografii.

„V minulém ročníku triumfovala Kaštanka, alej rostoucí na Pražském předměstí v Hradci Králové,“ sdělil mluvčí organizace Arnika Jan Vávra. „O vítězství každoročně rozhoduje mimořádná krása aleje, silný příběh, snaha lidí o její záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky,“ přiblížil Vávra.

Nominační fáze ankety trvá až do podzimu.

Součástí je i fotosoutěž, do které bude zařazena vždy první fotografie každé aleje nominované do ankety, ale fotky lze přihlásit i samostatně. Nejkrásnější fotografie pak vybere odborná porota.

Autoři vítězných nominací nebo fotografií v kterékoliv kategorii se mohou těšit na hodnotné dary od partnerů ankety.

Ceny však čekají nejen na hlavní vítěze.

Ti, kdož nominují vítěznou alej v jednotlivých krajích, si odnesou například knižní tituly o stromech, publikace o památkách UNESCO, VIP kartu Ostravských výstav na rok 2018, volné vstupenky do Flora Olomouc či do Botanické zahrady v Troji a Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, volné vstupenky k návštěvě Slezskoostravského hradu a mnoho dalšího.

„Ať už Alej roku 2017 roste kdekoli a zvítězí díky své kráse, nebo díky silnému příběhu, snad jí titul pomůže, aby naší krajinu zdobila ještě dlouho,“ uzavřela vedoucí kampaně Zachraňme stromy Marcela Klemensová z Arniky.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: