Bouřky vyplavily sklepy i kemp na Zlínsku, v Třinci zasáhl blesk chlapce



 23. 07. 2017

Silné bouřky potrápily v sobotu večer východ republiky. Na Zlínsku hasiči jen za tři hodiny vyjížděli k desítkám případů popadaných stromů, vytopených sklepů i kempu. V Třinci zase zasáhl blesk chlapce přímo na ulici. Komplikace nadělaly bouřky také v Pardubickém kraji či na Šumpersku. Podle meteorologů však silné bouřky a přívalové deště hrozí na řadě míst i v neděli.

V sobotu navečer měli plno práce hasiči v Pozlovicích na Zlínsku, kde přívalové deště vyplavily několik sklepů i tamní kemp. Voda také nahrnula kamení na kruhový objezd na cestě do Vizovic (více o tom zde).

Silné bouřky pak pokračovaly i na Moravskoslezský kraj, kde udeřily krátce před 20. hodinou. "Celkem si vyžádaly zásah u 24 událostí, zejména se jednalo o spadlé stromy a silné větve," uvedl mluvčí hasičů v Moravskoslezském kraji Lukáš Humpl. Během dalších dvou hodin hasiči také museli čerpat vodu ze sklepů či ukklízet naplaveniny z cest. V Třinci pak zasáhl blesk patnáctiletého chlapce na ulici (psali jsme zde). 

Také v Pardubickém kraji bouře zanechaly stopy, nejvíce dopadly na Chrudimsko, Orlickoústecko a Svitavsko, kde hasiči likvidovali popadané stromy i čerpali vodu ze sklepů, podobně jako na Šumpersku v Olomouckém kraji. 

 A bouřky podle meteorologů zahrozí i v neděli. "Na severovýchodě území se budou místy tvořit bouřky, které budou vyjímečně i silné, zejména s přívalovými srážkami s úhrny kolem 35 milimetrů, v menší míře s kroupami a s nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu," uvádí web Českého hydrometeorologického ústavu v předpovědi pro neděli s tím, že přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst a sklepů.

ČTĚTE TAKÉ: 
Patnáctiletého chlapce na ulici v Třinci zasáhl blesk. Je ve vážném stavu

FOTO: Silná bouřka s krupobitím vyplavila na Zlínsku sklepy i kemp


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: